7 tips för en lyckad familjesession

Familjefotografering
Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

7 tips för en lyckad familjesession

Familjefoto

Halloj! Spännande ämne minst sagt och detta inlägg riktar sig väl lite mot kunden och till fotografer. Bra tips på vägen minst sagt.  Hos mig kommer en Inför Guide delas vid bokning som täcker upp för dessa punkter men också en hel del annat som jag samlat på mig genom åren. 

Sååå jag håller detta lätt kort, och detaljerat för att det ska  bli smidig läsning för er! 

Detta ska du tänka på

Förberedelse

Förbered alla i familjen på vad det är ni ska göra, hur lång tid det kommer ta, att ni kommer ha fantastiskt kul, att Mrs Frankies familjefotograferingar inte är Hej titta le mot fotografen och sablarns mycket roligare!

Detaljer

När ni i efterhand tittar på bilderna kommer ni att irritera er galna på om naglarna har avskavt nagellack eller att utväxten är alldeles för stor, eller att bhn under syntes alldeles för mycket. Lägg därför tid på detaljerna som gör att känslan i bilden får den lilla extra boosten.  

Kolla upp resväg och tid

Solen väntar inte på er så om ni vill få ut det mesta av fotorgaferingen så är det värt att kolla upp innan hur lång tid det tar att köra till angiven plats så att fotograferingen inte startar i stressat läge för att hinna med. -Alla i familjen är mer genuina och avslappnade framför kameran utan stress. – Rimligt ändå! 😉

Lägg tid på er styling

Dessa bilder kommer att finnas i ert hem och era barns hem i generationer framöver.  Planera era inköp och se till ha en back up plan om något ej skulle anlända i tid. Ni lägger mycket pengar på er fotografering, se då till att faktiskt ha kläder på er som ni känner er jivligt snygga i. Stryk dem om det behövs, kolla att kläderna passar och åk inte med dem i bilen ifall en olycka skulle vara framme. -Vem har inte fått majskrok insmetat som hudlotion av misstag förut lixom? Just ja, ta med våtsvervetter. 

Skor för miljön

Fotograferingarna sker ofta på fält, ängar, skogar, sjöar och där marken väldigt sällan är platt och fri från tuvor, sand och liknande. Ta därför med skor som ni inte behöver vara försiktiga med. Ibland kommer ni behöva gallopera som hästar i hagen och då finns inte mycket tid till att se leran om den skulle finnas! 

Se till att ta med nöjdvändigheter

Blöjor, extra kläder, snacks, vatten, extra smink, hårborste, hårspännen? Ta med för att säkra er. 

Kläder efter väder

Deet omtalade vääädret!! Tralaaa! Våren och hösten kan garanterat vara lite sneeky när det kommer till kylan. Varmt på förmiddagen och kyligt på eftermiddagen och här måste vi tänka på att kalla barn inte är glada barn. Därför tänk på underställ under exempelvis tröjan och sedan en tjocktröja som är finare. Även på sommaren kan man ha detta med i tänket med att exempelvis ha en tisha under klännignen/tröjan som ger lite extra värme om kvällen är kylig. -Kolla temperaturen och känn efter! Vädret kan vara fantastiskt meeen kyligt! – Klä er och ta med er så slipper ni upptäcka på plats att ni tog för lite kläder och pappan huttrar sönder men barnen leker! Hehe!

Nyfikna på att boka er familjefotografering?

Underbart! 

Lättare prisinformation finns på hemsidan men sedan är det att maila via formuläret på sidan så delar jag en mer utförlig pdf med arbetssätt, lånegarderob, miljöer och givetvis mina goa produkter!

Här kan ni läsa mera om Familjefotografering https://www.mrsfrankie.se/familjefotografering

Innehåll

You might also enjoy

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Sandra R med sin 3de

När den lilla 3an anländer och kidsen är all over! Magiskt! Ni kanske känner igen Sandra från några av mina gravidbilder. Här är det blogginlägget

Läs mer »
Familjefotografering med familjefotograf Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Frida – Med nya krafter

Frida. Ibland träffar man en person som de känns som man träffats förut. Vi skulle ses på både gravidfoto och sen nyföddfoto. Sen vart vart

Läs mer »