Nyföddfotografering utanför Stockholm

Tavlor, fotoalbum och träblock

En gosigare nyföddfotografering

Hej fina ni!

Jag tror ni redan sett att hos mig går det en tråd av hud, närhet och känslor. Skuggorna och kontrasterna i min nyföddfotografering är starka, vackra och tonerna varma och inbjudande. Välkomna. 

Vad kostar en nyföddfotografering?

Klicka här för mer information

När ska vi boka?

Ni bör boka efter ert rutin-ultraljud i veckorna 18-25 för att vara ute i bra tid. Vi bokar då in ert Bf datum i min kalender och då er bebis anlänt meddelar ni mig och vi kollar datum.

Hur går er fotografering till?

En nyföddfotografering sker när bebisen är mellan 1-3 veckor gammal för fler av de djupt sovande poserna. Sessionen tar ca 2-3 timmar i min mysigt bohemiska studio. Noga utvald rekvisita och klädesplagg finns för att förstärka mitt bildspråk. Jag ger er en vägledd produktvisning innan sessionen startar som följs av  guidad bildvisning efter ca 2 veckor då ni får se era bearbetade bilder för första gången. 

Här kan ni läsa mera om hur en nyföddfotografering går till.

Noga utvalda klänningar.
Hos mig ingår det noga utvalda klänningar till mamman med material och texturer som bidrar till känslorna i mina bilder. Vackra tyger som faller vackert kring kroppen.

 Vackra klänningar

Vart finns jag?
Studion ligger i natursköna Rimbo ca 40-50 minuter från Stockholm/Uppsala. En lättsam resa ut på landsbyggden bland fält, blomster, djupa skogar och insjöar. Studion är ett äldre torp från 1900 talet och däri finns allt det jag behöver för att kunna leverera otroliga bilder för ert liv. 

Leverans av produkter och bilder.

Hos mig finns handgjorda och gedigna produkter att hänga på era väggar och ställa på era hyllor . Tavlor, träblock och fotoalbum som skapar kärlek och värme i ert hem men också får era vänner och familj att förundras tillsammans med er.

Bilderna levereras också genom en nedladdnings länk som gör att ni lättsamt kan spara dem på olika hårddiskar.

Mer info finner ni längre ner.

Ring mig: 0734234040

Nyföddfoto

Recension

-Vi bokade en nyföddfotografering hos Ida efter rekommendation från en vän. Ångrar inte det en sekund! Det kändes supertryggt att låta henne hantera vår 2 veckor gamla bebis och Ida utstrålar lugn och värme som fick bebis och hela familjen att känna oss trygga framför kameran. Vi köpte fotobok och tavlor och de är fantastiskt fina och kommer glädja oss många år framöver. Vi kommer utan tvekan boka fler fotosessioner hos Ida i framtiden. Rekommenderar henne varmt ❤ – Malin Reimegård

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala

Hur går en nyföddfotografering till?

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 1

Fotograferingen

Vid er bokning kommer jag maila ut en pdf med tips och instruktioner inför sessionen. Detta så att vi båda är förberedda och vet vad vi kan förvänta oss. Jag vägleder er med styling, färger och önskemål inför fotograferingen och innan vi startar guidar jag er genom en produktvisning för att hitta rätt produkter till ert hem. Fotograferingen tar ca 2-3 timmar och ni lutar er tillbaka och ser er lilla bli fotograferad för första gången. Kärleksfulla familjebilder, korgar, hinkar och posering på beanbag genom ett välarbetat och genomtänkt arbetsflöde för att fånga de bästa stunderna på bild. Efteråt planerar vi in er personlig bildvisning av era bearbetade bilder och jag skapar de produkt och bildpaket utifrån era intressen. 

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 2

Bohemisk studio

Min bohemiska studio är verkligen något extra. Ett torp från 1900 talet jag renoverat och lagt ner tid och själ i. Tunga bjälkar och väggar som fylls med tavlor, exklusiv rekvisita och vacker inredning.

I studion finns allt jag behöver för att säkert och professionellt kunna fotografera er och ert barn.

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 3

Utbildad i mer än foto

Inte nog med att jag började studera fotografi redan 2005 har jag därefter tagit kurser i Nyföddposering, Säkerhet i nyföddfotografering, studioljus, familjeposering, gravidposering moment design,  barnpsykologi, beteende vetenskap, mentalträning, visuell inredning, photoshop, lightroom, och grafisk formgivning. Det är med dessa verktyg jag väver ihop mina bilder och skapar konst till era väggar. Att veta hur vi människor behöver förberedelser, hur barn fungerar i nya miljöer och med nya människor för att snabbt kunna förmedla trygghet till syskon kan vara avgörande för bra bilder.  Det räcker inte med bara en ”bra kameran” helt enkelt.

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala

Personlig produktvisning

Vid er bokning mailas en länk ut till er där ni får en överblick av mina fantastiska produkter. Produkter som blir vackrare med tiden och ger ert hem värme, sprider glädje och får era nära att förundras.

Då sessionen startar vägleder jag er genom de olika produkterna och utifrån era önskemål och tankar hittar vi ett passande paket.
Efter sessionen träffas vi igenom genom Zoom för er bildvisning. Vi går tillbaka in i länken och utifrån tidigare anteckningar från produktvisningen skapar jag ett personligt produkt & bildpaket passande ert hem.

 

nyföddfotografering

Utvalda klänningar

Hos mig kan ni låna noga utvalda klänningar i både ljusa och mörka toner. Känslan över klänningarna går åt det mera rustika, boho samt stilrenare hållet. Många av klänningarna är anpassningsbara och passar flera olika storlekar! De flesta av klänningarna finns med på bilderna på denna sida.

Här kan ni läsa lite om mina klänningar

Gravidfotografering Stockholm Mrs Frankie Uppsala

Kombina med gravidfoto

Hos mig kan ni kombinera en eller flera sessioner för att skapa merkänsla. Gravidfotografering som följs av nyföddfotografering och sen förslagsvis en familjefotografering utomhus. Uppföljning på bästa sätt och erbjuder en rabatt vid fler bokningar!

Läs mer om Gravidfotografering här.

Läs mer om Familjefotografering här.

Vad kostar en nyföddfotografering?

Lediga tider

2022


BF Juni – Fullbokad

BF Juli – Fullbokad & Semester

BF Augusti – Fullbokad

BF September – 4 platser

BF Oktober – 2  platser

BF November – 5 platser

BF December – 5 platser

BF Januari – 5 platser

Maila för väntelista eller ev lucka.

Er investering

Lättare prisinfo:

Fotokostnad: 1500 kronor
Digitala Bildpaket från 5000 kronor  (Personlig bildvisning online)

-Rabatt ges vid bokning av flera sessioner samt köp av produkter.

Maila mig för fullständig prislista för produkter och digitala filer.

Genuina hantverk
Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 4

Produkter - Hantverk

-Ni gör inte detta endast till er vuxna. Ni gör även detta även för era barns hem. Dem ska inte behöva framkalla era bilder när de väl hittar ett usb som knappt fungerar längre. Det är där kvalitén på mina produkter kommer in.

-Tänk va skönt att bara kunna släppa pressen på att hitta en bra leverantör av framkallningar.

Jag kan inte poängtera tydligare skillnaderna mellan att skicka efter bilder själv eller beställa genom mig. Tjockleken, färger och toner, mattheten, skyddet, och känslan i det bastanta träet i era händer. 

-Det är lixom en annan känsla.  Dessa är gjorda att inte blekna med tiden, de går inte sönder lika lätt och sätts samman i min ramverkstad. Hantverk.  När ni kommer till studion kommer vi ha en produktvisning och ni kommer få ha produkterna i era egna händer.

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 5

Jag har rätt skrivare, färger och toner för mina bilder. -Det är något jag inte kan garantera att andra har.

Recension

-Ida är one of a kind!🌟

6 fotograferingar senare har jag bara bra saker att säga om Ida! Jag är väldigt tacksam över att jag av en slump hittade Ida genom en Google sökning sent i min första graviditet och bokade in en gravidfotografering. Nu flera år senare har jag fantastiska bilder på båda mina graviditeter, nyföddfoto på båda mina tjejer och två familjefotograferingar!

Ida är en fantastisk fotograf som får en att känna sig som hemma även fast man inte är van att stå framför en kamera och som på ett väldigt professionellt sätt hanterar situationen när barnen inte känner för att samarbeta😅

Jag var lite nervös när jag första gången mailade Ida för att boka min första fotograferingen och jag kan bara säga till dig att om du är i samma situation, BOKA! Du kommer inte ångra dig! Du kommer få minnen du vill spara för resten av livet!

Vi kommer komma tillbaka för fler fotograferingar många år framöver!♥️ – Michaela Arndt

Nyföddfotografering i den bohemiska studion

Sociala Medier

Både på instagram och facebook kan ni följa mig i min vardag som fotograf. Jag delar flitigt med mig i processen bakom mitt hantverk. Behind the scene-bilder då studion stylas, bilderna redigeras noggrant och andra härliga moment som sätter guldkant på min vardag! Gravidfotografering Stockholm Uppsala

Instagram – www.instagram.com/mrsfrankie.se

Facebook – https://www.facebook.com/frankiemrs/

Här kommer massor av inspo bilder

En känslosam nyföddfotografering

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 6
Nyföddfotografering
Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 7
Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 8

Tips om andra fotografer runt i Sverige

Om ni bor i Göteborg, smögen, Eksjö och skåne med omnejd kan jag varmt tipsa om dessa fotografer:

www.mwfotograf.se –
Fina Mia, min bästa vän. Hon ser det ni ser och har en otrolig förmåga att få familjer och barn vara sig själva framför kameran. Få er bekväma och gosa loss i ert kärlekskaos. Mia som fotograferar familjer och även bröllop!  

www.creandophoto.se

Här har ni en erfaren fotograf vid namn Kristin. Hon är en av dem som lett mig och lärt mig i mitt företagande. Vänskap har utvecklats och jag längtar efter nästa gång vi ses! Fotograferar Nyfödda och bebisar samt en heldel gravida!

www.annemajsporrong.com

AnneMaj! Mitt eviga bollplank! Full fart och fläkt och känslorna är starka i alla hennes bilder! Fotograferar Nyfödda, bebisar, familjer och gravida.

www.lindalundquist.se

Linda, en tjej som har gått workshop hos mig och händigare kvinna får ni nog leta efter. Hon syr egna rekvisita kläder, uppfinner och tar helt fantastiska bilder. Fotograferar Nyfödda, bebisar och gravida.

Jimmy Björkman – Min bror som fotograferar med både drönare och kamera, hus, byggnader, områden och vad det nu må vara som behövs för er hemsida. Rimbo/Stockholm – www.midmacro.com