Nyföddfotografering
utanför Stockholm

Tavlor, Fotoböcker och Fotoblock

En mysigare nyföddfotografering

Hej fina ni!

Varm välkomna till min mysiga ateljé och ram-verkstad! Jag är ju inte bara en Fine art fotograf. Jag gör även mina egna tavlor, tavlor och fotoböcker. Fine art ut i fingerspetsen. Konstnärligt, gediget och alldeles underbart. Jag ser till att ert hem känns som hemma med tavlor och bilder som får ert hjärta att sjunga.

Jag tror ni redan sett att hos mig går det en tråd av hud, närhet och känslor. Skuggorna och kontrasterna i min nyföddfotografering är starka, vackra och tonerna varma och inbjudande. Välkomna

När görs en Nyföddfotografering?
Hos mig görs nyföddfotografering när bebisen är runt 1-3 veckor gammal. Men Nyföddinspirerad fotografering går bra upp till 8 veckor. Detta då bebisen efter 3 veckor börjar bli mera vaken och sträcker ut sig. Möjlighet till Syskonbilder och familjebilder finns.

Vad kostar en Nyföddfotografering?

Fotograferingskostnad: 1500 kronor (inga bilder ingår)
Digitala Bildpaket från 3500 kronor och fotoprodukter tillkommer. Maila för hela prislistan
Gedigna tavlor, Fotoböcker och träblock. 

 När ska jag boka?
Hos mig behöver ni vara ute i tid och därför rekommenderar jag att ni bokar efter ert stora ultraljud runt vecka 18-25. Vi bokar in ert Bf-datum i kalendern och när er lilla anlänt meddelar ni mig det relativt omgående och vi tittar då på ett datum för er nyföddfotografering. Lediga tider finns längre ner. Om er månad är fullbokad är det värt att maila för att se över eventuella öppningar.  Lediga tider från september.

Fler vanliga frågor hittar ni lite längre ner

Vanliga frågor

En nyföddfotografering brukar göras runt 1-3 veckors bebis. Kommer bebis tidigare så inväntar vi kring Bf men kommer bebis senare så utgår vi från födelsedagen. Dock så kan man göra Nyfödd-inspirerad upp till 8 veckors bebis. 

-Ni bör boka efter ert rutin-ultraljud i veckorna 18-25. Detta då mina tider fyller på rätt fort. Vi bokar då in ert Bf datum i min kalender och då er bebis anlänt meddelar ni mig och vi kollar datum.
-Om ni är senare ute, maila för att se över möjligheter.

När ni bokar skickas avtal och er bokningsfaktura ut. Ert datum läggs in i min kalender och då er lilla anlänt kontaktar ni mig och vi bokar in en dag. Sessionen tar ca 2-3 timmar i min mysigt bohemiska studio. Noga utvald rekvisita och klädesplagg finns för att förstärka mitt bildspråk. Jag ger er en vägledd produktvisning innan sessionen startar som följs av  guidad bildvisning efter ca 2 veckor då ni får se era bearbetade bilder för första gången. 

Här kan ni läsa mera om hur en nyföddfotografering går till.

Noga utvalda klänningar.
Hos mig ingår det noga utvalda klänningar till mamman med material och texturer som bidrar till känslorna i mina bilder. Vackra tyger som faller vackert kring kroppen.

 Här kan ni se några av dem

Studion ligger i natursköna Rimbo ca 40-50 minuter från Stockholm/Uppsala. En lättsam resa ut på landsbyggden bland fält, blomster, djupa skogar och insjöar. Studion är ett äldre hus som byggdes 1904 och däri finns allt det jag behöver för att kunna leverera otroliga bilder för ert liv. 

Hos mig finns handgjorda och gedigna produkter att hänga på era väggar och ställa på era hyllor . Tavlor, träblock och fotoalbum som skapar kärlek och värme i ert hem men också får era vänner och familj att förundras tillsammans med er. -Paket med bara digitala bilder finns också.

Bilderna levereras också genom en nedladdnings länk som gör att ni lättsamt kan spara dem på olika hårddiskar. Högupplösta och lågupplösta men inte Raw-filer.

Fotograferingskostnad: 1500 kronor
Digitala Bildpaket och fotoprodukter tillkommer. Maila för hela prisguiden. 

Gedigna tavlor, fotoböcker och fotoblock – Hantverk

Maila för fullständig prislista och lediga tider

Lediga tider från September

Det finns absolut utrymme för familjegos och syskonfoto framför kameran.

First of all, hur amazing vore det inte att slå ihop både gravidbilderna och nyföddbilderna i en och samma fotobok? Lyxigt eleganta tjocka sidor som har en av branchens bästa lamineringar. En laminering som gör att färg och sidor inte bleks på samma sätt och skyddas så att era barn kan ta med sig böckerna och visa sina barn. 

-Utöver den anledningen så får ni även 500 kronor rabatt på fotokostnaden då ni bokar de bägge sessionerna samtidigt.

Här kan ni läsa mera om gravidfotografering

Hos mig finns det en drös med vackra hårband, små mössor, klädset, korgar, sjalar, filtar, korgar, hinkar och annat som sätter en extra känsla i era bilder.

Storlek 44-86 finns i klädset samt passande utvalda hårband/mössor.

Här kan ni se bilder

Visste ni att jag skapar mina egna fotoprodukter. Gedigna tavlor, lyxiga fotoböcker och vackra träblock. Hantverk ut i fingerspetsarna! Allt detta skapas i min egna ramverkstad.

Ring mig: 0734234040

Nyföddfotograf Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Recension

-Vi bokade en nyföddfotografering hos Ida efter rekommendation från en vän. Ångrar inte det en sekund! Det kändes supertryggt att låta henne hantera vår 2 veckor gamla bebis och Ida utstrålar lugn och värme som fick bebis och hela familjen att känna oss trygga framför kameran. Vi köpte fotobok och tavlor och de är fantastiskt fina och kommer glädja oss många år framöver. Vi kommer utan tvekan boka fler fotosessioner hos Ida i framtiden. Rekommenderar henne varmt ❤ – Malin Reimegård

Nyföddfotografering Stockholm

En nyföddfotografering i en bohemisk studio

Om ni önskar se flera bilder från samma fotografering så kan ni se mera här – Blogginlägg

-Jag vill förmedla känslan du får när du luktar på ditt barn. Den berusningen som lämnar ett lugn i hela din kropp

Hur går en nyföddfotografering till?

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Fotograferingen

Vid er bokning kommer jag maila ut en pdf med tips och instruktioner inför sessionen. Detta så att vi båda är förberedda och vet vad vi kan förvänta oss. Jag vägleder er med styling, färger och önskemål inför fotograferingen och innan vi startar guidar jag er genom en produktvisning för att hitta rätt produkter till ert hem. Fotograferingen tar ca 2-3 timmar och ni lutar er tillbaka och ser er lilla bli fotograferad för första gången. Kärleksfulla familjebilder, korgar, hinkar och posering på beanbag genom ett välarbetat och genomtänkt arbetsflöde för att fånga de bästa stunderna på bild. Efteråt planerar vi in er personlig bildvisning av era bearbetade bilder och jag skapar de produkt och bildpaket utifrån era intressen. 

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala 1

Bohemisk studio

Min bohemiska studio är verkligen något extra. Ett äldre hus byggt 1914. Till början ett bageri sedan klädesbutik och nu har jag fått äran att göra lokalen levande igen. Stora ljusa fönster som ger ett fantastiskt ljus, mysig omgivning och nära till förbindelser och gosiga restauranger.

I studion finns allt jag behöver för att säkert och professionellt kunna fotografera er och ert barn.

Nyföddfotografering med Nyföddfotograf Mrs Frankie

Utbildad i mer än foto

Inte nog med att jag började studera fotografi redan 2005 har jag därefter tagit kurser i Nyföddposering, Säkerhet i nyföddfotografering, studioljus, familjeposering, gravidposering moment design,  barnpsykologi, beteende vetenskap, mentalträning, visuell inredning, photoshop, lightroom, och grafisk formgivning. Det är med dessa verktyg jag väver ihop mina bilder och skapar konst till era väggar. Att veta hur vi människor behöver förberedelser, hur barn fungerar i nya miljöer och med nya människor för att snabbt kunna förmedla trygghet till syskon kan vara avgörande för bra bilder.  Det räcker inte med bara en ”bra kameran” helt enkelt.

Personlig produktvisning

Vid er bokning mailas en länk ut till er där ni får en överblick av mina fantastiska produkter. Produkter som blir vackrare med tiden och ger ert hem värme, sprider glädje och får era nära att förundras.

Då sessionen startar vägleder jag er genom de olika produkterna och utifrån era önskemål och tankar hittar vi ett passande paket.
Efter sessionen träffas vi igenom genom Zoom för er bildvisning. Vi går tillbaka in i länken och utifrån tidigare anteckningar från produktvisningen skapar jag ett personligt produkt & bildpaket passande ert hem. -Paket med endast digitala bilder  finns också.

nyföddfotografering

Utvalda klänningar

Hos mig kan ni låna noga utvalda klänningar i både ljusa och mörka toner. Känslan över klänningarna går åt det mera rustika, boho samt stilrenare hållet. Många av klänningarna är anpassningsbara och passar flera olika storlekar! De flesta av klänningarna finns med på bilderna på denna sida.

Här kan ni läsa lite om mina klänningar

Gravidfotografering i den bohemiska studion och utomhus i sensommaren

Kombina med gravidfoto

Hos mig kan ni kombinera en eller flera sessioner för att skapa merkänsla. Gravidfotografering som följs av nyföddfotografering och sen förslagsvis en familjefotografering utomhus. Uppföljning på bästa sätt och erbjuder en rabatt vid fler bokningar!

Läs mer om Gravidfotografering här.

Läs mer om Familjefotografering här.

Priser och Lediga tider

Lättare prisinfo:

  1. Fotokostnad: 1500 kronor
    Digitala Bildpaket och produkter tillkommer.
  2. Personlig bildvisning online genom zoom. En mysig, rolig och fantastisk stund där ni får se era bilder genom bildspel och urval där vi sollar ner till passande bildmängd ni önskar.
  3. -Rabatt ges vid bokning av flera sessioner samt köp av produkter.
  4. Maila mig för fullständig prislista för produkter och digitala filer.

Lediga tider

Maila för tider och prisguide

Recension

-Ida är one of a kind!🌟

6 fotograferingar senare har jag bara bra saker att säga om Ida! Jag är väldigt tacksam över att jag av en slump hittade Ida genom en Google sökning sent i min första graviditet och bokade in en gravidfotografering. Nu flera år senare har jag fantastiska bilder på båda mina graviditeter, nyföddfoto på båda mina tjejer och två familjefotograferingar!

Ida är en fantastisk fotograf som får en att känna sig som hemma även fast man inte är van att stå framför en kamera och som på ett väldigt professionellt sätt hanterar situationen när barnen inte känner för att samarbeta😅

Jag var lite nervös när jag första gången mailade Ida för att boka min första fotograferingen och jag kan bara säga till dig att om du är i samma situation, BOKA! Du kommer inte ångra dig! Du kommer få minnen du vill spara för resten av livet!

Vi kommer komma tillbaka för fler fotograferingar många år framöver!♥️ – Michaela Arndt

Nyföddfotografering i den bohemiska studion

Sociala Medier

Både på instagram och facebook kan ni följa mig i min vardag som fotograf. Jag delar flitigt med mig i processen bakom mitt hantverk. Behind the scene-bilder då studion stylas, bilderna redigeras noggrant och andra härliga moment som sätter guldkant på min vardag! Gravidfotografering Stockholm Uppsala

Instagram – www.instagram.com/mrsfrankie.se

Facebook – https://www.facebook.com/frankiemrs/

En känslosam nyföddfotografering