Gravidfotografering
utanför Stockholm

Fotoböcker Tavlor och Fotoblock

En galet trevlig egoboost - All for you!

Så himla härligt att ni hittat hit och massor av grattis till er graviditet! Tänk att ni ska få en bebbe! En liten mini människa som ni skapat. Otroligt fantastiskt! Sjukt surrialistiskt också för den delen att vi under 9 månader bär och bakar denna lilla gosunge. En graviditet kan ju minst sagt vara en berg och dahlbana och här skapar vi magi. Dagen ni kommer kastar vi ut måsten och illamåenden genom fönstret. Låt mig skapa det vackra, ömma, kraftfulla och de helt jivla amazing stunderna åt er. Det kommer bli magiskt!

En gravidfotografering hos mig är fylld av skuggor, hud och närhet. Jag älskar verkligen hur vinklar och ljus kan skapa den där tonen av ömhet och power på en och samma gång! En råare, naken och känslosam ton i era gravidbilder som ni kan åter minnas när ni sitter där med tonåringar, gamla och gråa och livet har planterat blomster kring er. 

Dessutom har jag min egna ramverkstad. Fine Art ut i fingerspetsarna. Jag skapar mina egna tavlor, gedigna fotoböcker och fotoblock trä.  Alla unika och ger en lyxig känsla. 

-Vanliga frågor, pris samt lediga tider finns längre ner.

Gravidfotografering 1

Vanliga frågor och Pris

  1. Utomhus & Studio tider – Gravidfoto sker runt vecka 30-35. Räkna ut när vecka 30 inträffar för er ungefär och boka i tid!

Augusti – Fullbokad

September – 1 platser

Oktober – 3 platser

November – 4 platser

December – 4 platser

OM er månad är fullbokad – Maila för väntelista/öppning.

Fotokostnad 1500 kronor (Betalas vid bokning)

Digitala bilder från:

10 st – 5500 kronor

Tavlor/Album/Block från 2100 kronor

*Bilder/produkter betalas efter bildvisning.

Vanligtvis görs er gravidfotografering runt gravidvecka 30-35. 

Gravidfotograferingen kan varieras både utomhus och inomhus i min Bohemiska studio! 

Ja, du får låna klänning.
Gravidklänningarna är från noga utvalda leverantörer. Materialvalen är lätta och bidrar till min unika bildstil.

På länken nedan kan ni se bilder på några av dem.

– Se några Gravidklänningar

Vi kommer att fotografera här i studion/naturen kring  Rimbo som ligger ca 40 minuter från Stockholm & Uppsala. Detta för att här har jag koll på ljus och platser utifrån tid på dygnet och säsong på året. 

Barnen och er partner får självklart följa med! Är barnen med delas bilderna mera upp i familjegos och i mammagoset. Er inför Guide kommer förbereda er.

Ni bestämmer helt själva om ni vill ha klänningar som är exempelvis öppna eller stängda, underkläder eller utan, öppet eller stängt. -Det är helt upp till er som vi bollar innan vi startar 🙂

Här kan ni läsa mera om de hudnära bilderna

Hos mig finns handgjorda och gedigna produkter att hänga på era väggar och ställa på era hyllor . Tavlor, träblock och fotoalbum som skapar kärlek och värme i ert hem men också får era vänner och familj att förundras tillsammans med er. -Paket med bara digitala bilder finns också. – Köper ni både produkter och digitala bilder ges rabatter på olika sätt

Bilderna levereras också genom en nedladdnings länk högupplösta och lågupplösta som gör att ni lättsamt kan spara dem på olika hårddiskar. Raw-filer säljs ej. 

Hos mig behöver ni tänka 1-3 månader fram i tiden för bilder utomhus eftermiddag. Om ni kan tänka er utomhus under dagtid eller inomhus i studion så drygt 1-2 månader innan datum.

First of all, hur amazing vore det inte att slå ihop både gravidbilderna och nyföddbilderna i en och samma fotobok? Lyxigt eleganta tjocka sidor som har en av branchens bästa lamineringar. En laminering som gör att färg och sidor inte bleks på samma sätt och skyddas så att era barn kan ta med sig böckerna och visa sina barn. 

-Utöver den anledningen så får ni även 500kronor rabatt på fotokostnaden då ni bokar de bägge sessionerna samtidigt.

Här kan ni också läsa mera om Nyföddfotografering

Adrenalin och galet kul! – Det är väl det the mamas säger efteråt. Det blir kallt ja, men vi är produktiva, har värmekuddar och varma kläder med oss ut som vi drar av och på mellan fotot.
Efteråt hoppar vi in i en varm bil med rumpvärme och sen tillbaka till studion igen för en kopp varm te. Det är kul och garanterat en upplevelse du kommer att minnas! 
Röda näsor och fingrar redigerar jag i datorn 😉

Dont worry – Det blir kul!
Om de blir för kallt, runt -14 grader så bokar vi om dag.

Jag är inte bara fotograf. Jag har även min egna Ramverkstad där jag skapar egna tavlor, gedigna fotoböcker och lyxiga fotoblock. Hantverk ut i fingerspetssarna.

Ombokning sker vid regn eller TUNGA moln. Är det molnigt går det jättebra att fotografera utomhus i alla fall. 

Därför är det viktigt att ni är flexibla och kan arbeta tillsammans med mig och mina andra kunder så att alla får det så bra som möjligt.

 

Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto
Gravidfotografering 2

Starka, sensuella
och hudnära gravidbilder

En gravidfotografering med känslosamma bilder.

Om ni önskar att se flera bilder från samma fotografering så hittar ni dem här – Blogginlägg

Hur går en gravidfotografering till?

Fotograferingen

Fotograferingen tar ca 2 timmar och vi börjar inomhus med en try-out av klänningar och produktvisning. Vi startar sedan med de hudnära bilderna med mustiga skuggor och toner som ger det där gravidglowet en extra boost. Efter ca 1 timma rör vi oss utåt mot fälten för att dansa lite i solnedgången. Beroende på hur mycket tid vi lägger inomhus/utomhus så tar vi med oss 2-3 klänningar. Jag har med pop-up tält att byta om i om önskas. Efteråt går vi igenom avtalet och sedan återkopplar jag efter 1 vecka ungefär med datum för bildvisning. Partner och barn är självklart välkomna.

En gravidfotografering med Mrs Frankie utanför stockholm

Min expertise i miljö och ljus

Miljön är en viktig del för att få det där magiska ljuset därför har jag lagt enormt mycket tid på att hitta platser som levererar både ljus och miljö utefter tid på dygnet och säsong. Därför sker alla mina fotograferingar på hemmaplan så att jag lätt kan hålla koll på väder, miljö och ljus. Innan sessionen frågar jag därför er vad för sorts miljö ni önskar och utifrån ovan finner vi den bästa platsen passande er.

Gravidfotografering 3

Vägledning i styling
och outfits.

-Vad ska vi ha på oss? Oavsett ifall ni kommer ensam eller tillsammans med familjen kan det vara knepigt att veta vad ni skall ta med och bära under fotograferingen. Därför har jag skapat en anpassad Inför Guide med tips och instruktioner när det kommer till fotot, styling, outfits och miljö. 


Unik bohemisk studio

Min studio är inte som alla andras. Huset byggdes 1914 och är ett av de äldre husen i Rimbo. Från början var lokalen byns Bageri med stora ugnar som bakade bröd och bakelser. När 40 talet närmade sig byggdes huset om och en klädbutik tog plats. Stora fönster och ett enormt vackert ljusinsläpp inföll. En tid med köer som ringlade sig kring hörnen och ner på sidogatan för att komma in, expediterna som mätte, hjälpte till och sydde om kostymer, skjortor, finbyxor, klänningar, underkläder och passande accessoarer. Sedan dess har klädbutiken legat där tills jag tog över 2022 och byggde om lite till. Satte upp väggar och återförde den mysigare versionen till huset igen. Välkomna in i bageriet – fast idag är det alla vackra mammor som gräddar sin bullar. En bulle i ugnen. 

Gravidfotograf Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio och utomhus i vacker natur

Utbildad i naturlig posering

Det ska vara lättsamt, tryggt, naturligt, glädjefyllt och galet snyggt. Bra riktlinjer för posering, inte sant? Jag har inte bara gått 1 kurs i posering utan flera men just att det ska Kännas poserat är inte det jag eftersträvar. Ibland är inte ens posen jag ställer dig i det jag tänker fotografera utan kanske reaktionen av den eller känslan. Det är genomtänkt men ändå helt impulsivt. Moment design.

Inte nog med det har jag även utbildning i Beteende vetenskap, barnpsykologi, familjeposering, barnposering, studioljus, mentalträning, grafisk design, photoshop, lightroom och visuell inredning, 

Gravidfotograf Mrs Frankie Stockholm Gravidfotografering gravid gravidfoto uppsala

Personlig produktvisning

Ser man hemma hos er att det är ni som bor där? Vad hänger på väggarna? Glädje? Kärlek? Drömmar? Innan vi startar fotograferingen så kommer jag vägleda er genom mina få men intrycksfulla produkter. Se skillnader på tavlorna, träblocken, fotoböcker och kanske hitta en favorit färg till omslaget? Inga beslut behövs tas här utan nu ska vi bara drömma. Sedan vid bildvisningen så kommer vi gå igenom produkterna igen och kunna skapa produktpaket som passar just ert hem. Behöver ni mer vägledning så går det jättebra att innan maila bilder på en vägg så kan jag skapa en fotovägg som passar.

Gravidfotografering 4

Önskar ni hudnära gravidbilder?

HUD. Hud, skuggor och den där varma mjuka bohemiska känslan.
 I er inför guide kommer ni få tips inför dagen så som bra att tänka på med naglar, hår och styling av familjen/partner. 
Vad för underkläder som passar och annat tänkvärt.

Vissa vill använda underkläder under kimonos eller klänning rakt igenom och det går utmärkt. Vissa klänningar går att öppna så att vi kan få en vacker hud känsla på så sätt. 
Andra kör direkt naket med en vacker virkad sjal över bysten med magen i fokus! Så vackert! Kom och fånga hud mot hud känslan.

 

Gravidfotograf Mrs Frankie Stockholm och uppsaöa
Sociala Medier

Både på instagram och facebook kan ni följa mig i min vardag som fotograf. Jag delar flitigt med mig i processen bakom mitt hantverk. Behind the scene-bilder då studion stylas, bilderna redigeras noggrant och andra härliga moment som sätter guldkant på min vardag! Gravidfotografering Stockholm Uppsala

Instagram – www.instagram.com/mrsfrankie.se

Facebook – https://www.facebook.com/frankiemrs/ 

Recension gravidbilder

-Ida är fantastisk! Jag var gravid i vecka 34 ungefär när jag hade min fotografering och hon lyckades få både mig och min sambo att känna oss bekväma framför kameran.

Kände mig även så fin i de snygga klänningar som hon hade att låna. Bilderna blev underbara och är några av mina favoritbilder någonsin på mig, min sambo och bebisen i magen. Rekommenderar verkligen henne som fotograf till dessa speciella tillfällen! – Suzan Lindbäck

Lägg till din rubriktext här