Vad gör vi om er bebis är ledsen under fotograferingen?

Nyföddfoto
Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

Vad gör vi om er bebis är ledsen under fotograferingen?

Denna fråga är väldigt vanlig hos en del oroliga mammor så jag tänker jag ska förklara lite hur jag tänker på plats och vad jag brukar tipsa om att förbereda innan – För att minimera chansen för otröstlig. (Det har btw aldrig hänt med otröstlig, troligtvis pga min inför guide)

Era Förberedelser

Då er lilla anlänt så kommer ni få en inför guide. Den guiden har en hel del tips som jag verkligen poängterar vikten av att läsa. Att följa dem, eller i alla fall några av de tipsen kan ha en total avgörande del i hur er fotografering kommer gå nämligen. Tipsen är enkla och handlar lite om att inte låta bebisen sova en massa innan ni precis ska åka, att planera matningen lite så att bebisen är hungrig direkt då ni kommer till mig, bada innan för att få en extra dos av stimuli innan sessionen.  Allt detta gör att er bebis kommer vara naturligt trött då ni kommer till mig. Hungrig och trött. -Perfekt. Så direkt efter matningen sätter jag igång med fotograferingen.

Under nyföddfotograferingen

En bebis som är mätt, trött och inte har problem med magen är oftast nöjd och ”Glad”. Därför är det framförallt magen som ställer till med gråten och därför arbetar jag på ett speciellt sätt som hjälper magen att bli lugn.

Hela mitt arbetsflöde är utarbetat på ett sätt som ska ge de bästa förutsättningarna för att senare kunna lägga er bebis på mage utan att exempelvis få ont i magen och vakna till/bli ledsen om det är bubbligt i magen. Därför startar jag med poser som lugnar och söver skönt samt hjälper magen på olika sätt. Är det att bebisen fortfarande visar obehag exempelvis från gasig mage så kör jag vidare i de poser som bebisen mår bra i och tycker om. 

Är er bebis väldigt vaken så låter vi hen vara det för att bli trött ordentligt. Tar lite vakna bilder på grimarser och gos. -Hur bra som helst och många av de mysiga gäspbilderna tas i dessa lägen. Det är därför det blir en mysigare Nyföddfotografering.

The swedish Family

You might also enjoy

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala
Linnea

Alltså denna lilla gosherre! Så mycket fina bilder fick vi

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Linnea

Alltså denna lilla gosherre! Så mycket fina bilder fick vi ihop i tonerna av vitt, beige, brunt och creme! Favoriter hos mina kunder.   Här

Läs mer »

Rebecka – Hud

Men ljuset denna dag var helt crazy! Nästan disigt vackert utomhus och inomhus så där raw mjukt! Mmm mysigt! Klänningar finns att låna hos mig.

Läs mer »
Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto

Hanna – Wild och fri

Ni får kasta era kläder – HELT ok 😉 Då blir det så här trevligt!  Här kan ni läsa mera om gravidfotografering hos mig.

Läs mer »
Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto

Elin och hennes busiga familj

För någon vecka sedan kom Elin Stahre på besök för att föreviga sin 3de lilla bebbe med gravidfoto! 2 förväntansfulla syskon som troligtvis kommer utsätta lillasyster

Läs mer »
Bebisfotografering Stockholm Uppsala Barnfotograf

En Eddie

Alltså jag har tänkt på detta med bebisfoto. Ja jag är partisk i frågan så klart MEN tanken slog mig när jag gosade loss i

Läs mer »
Bebisfotografering Stockholm Uppsala Barnfotograf

Ann – Goset

Men myset på denna barnfotografering! Hur galet gosigt! Denna lilla herre hade en mamma som älskade texturer och olika material lika mycket som mig så

Läs mer »