Tjuvkik – Damjan Nyföddfotografering Stockholm

Nyföddfotografering Stockholm
Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

Tjuvkik – Damjan Nyföddfotografering Stockholm

Tjuvkik - Damjan Nyföddfotografering Stockholm 1Tjuvkik - Damjan Nyföddfotografering Stockholm 2Tjuvkik - Damjan Nyföddfotografering Stockholm 3

Gröna toner under Nyföddfotograferingen

För några veckor sedan hälsade denna lilla sötnöt Damjan på mig i studion. Hans föräldrar knep en av de sista platserna i November och då han hälsade på hos mig var han dryga 2 veckor gammal. Att fotografera en bebis på 2 veckor kan bjuda på lite allt möjligt och vanligtvis har ögonen mer och mer börja söka sig utåt för att utforska. Damjan följde mig stadigt med blicken och bestämde sig för att hålla sig vaken ett tag.

Fotografera en vaken nyfödd

Alla nyfödda är så klart vakna till och från och jag älskar att få vakna blickar med på bild också. Det bästa knepet för att faktiskt sova gott är ju att bränna energi. Utforska, sprattla runt med ben och armar och använda kroppen. Det är här jag fångar de många grimaser som de små är grymma på! Magen ska vara mätt och belåten, kroppen trött och gosig. Då kör vi igång igen med de poser där bebisen behöver sova i.

Styling av studion och förberedelser

I er inför pdf så tipsar jag inför fotograferingen. Både till er föräldrar men också hur ni kan lägga upp matning och exempelvis hålla er lilla lite vaken innan ni anländer. Detta för att då ni kommit hit så kan vi börja fotograferingen utifrån de förutsättningar som underlättar. Mätt och tröttmössa. Många av poserna behöver bebis vara sovande i nämligen och har bebis sovit i 3 timmar innan fotograferingen samt ätit precis innan är chansen stor att hen vaknar lätt då bebisen är utsövd och hungrig. Vanligtvis brukar det bli några matningar under sessionen i alla fall men det underlättar med att starta mätta och belåtna.

 

Jag kommer också efterfråga färgönskemål samt favoritposer. I mitt arbetsflöde har jag samtliga av mina poser som ni kan se på bilderna. Utifrån ert önskemål kan jag sätta ihop arbetsflödet lättare. Med era färgönskemål stylar jag i ordning studion dagen innan ni kommer. I arbetsflödet ingår Beanbag, korg/hink, föräldrabilder och  lifestylehörnan och ger ni mig exemplevis färgönskemålet grönt och natur färger försöker jag ha detta som en rödtråd genom sessionen.

 

Vill ni veta mera?

En nyföddfotografering sker då er lilla är runt 1-3 veckor ny. Mys in er i värmen och se er lilla bli fotograferad för första gången.

här kan ni läsa mera  – Nyföddfotografering –

 

Sociala medier

 

Följ mig gärna på instagram och facebook för att ta del av mina varsagsbestyr, behind the scene bilder samt redigeringar.

 

Instagram – www.instagram.com/mrsfrankie.se

Facebook – www.facebook.com/frankiemrs

You might also enjoy

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Sandra R med sin 3de

När den lilla 3an anländer och kidsen är all over! Magiskt! Ni kanske känner igen Sandra från några av mina gravidbilder. Här är det blogginlägget

Läs mer »
Familjefotografering med familjefotograf Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Frida – Med nya krafter

Frida. Ibland träffar man en person som de känns som man träffats förut. Vi skulle ses på både gravidfoto och sen nyföddfoto. Sen vart vart

Läs mer »