Tips: 4 bra knep mot kolik

Nyföddfotografering tvillingar med Mrs Frankie i bohemisk studio
Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

Tips: 4 bra knep mot kolik

Kolik är ju lite av en berg och dahl bana. Oftast märker man av det runt 4-5 veckors ålder. Lugnet innan stormen – Bebisen bara sover och sover. Kolliken brukar ju storma som mest under natten när vi så gärna vill och behöver sova och därför har jag samlat lite tips både till er föräldrar vad ni skulle kunna behöva men även hur ni kan hjälpa era små mot gaserna. Prutten måste ut lixom! 

  • Tänk på vad du äter. Detta är så omdiskuterat men efter att ha träffat MASSOR av föräldrar och även själv haft ett kolikbarn (i 6 månader!!!!) så känner jag att det visst ligger något i detta. Åt jag exempelvis starkmat så vart det även en explosion i hans mage lika väl som min. Eller jordgubbar, paprika eller mycket lök. Verkar vara väldigt olika också på vad de reagerar på så det är helt enkelt att testa. Är det en mega jobbig period prova att bara äta IBS mat och se om det hjälper. -Why not lixom. Även om det kanske inte löser problemet så göder de det inte iaf..
  • Massera magen ofta (inte direkt efter mat, då säger det slash) 
  • Se till att rapa och får ni ingen rap så finns det knep som gör att trycket på diafragman blir lite mera än när ni lägger bebis på axeln. Exempelvis klapp-smeka på ryggen ist för att klappa.Går inte det kan du sätta bebisen på ditt ben med ena handen på bröstkorgen/under huvudet/axlarna (så hen för stöd) och sen smeka uppåt på ryggen men med ett fast handslag. Inte mes smeka lixom. Dunsa lite lätt med benet. Då blir det att bebisen sitter och skapar ett eget tryck mot magen och får lite extra hjälp av dunsen.
  • Kollik-greppet. Ett grepp du kanske ska googla ist för att få en bild av hur det ser ut. Men i praktiken så ligger bebis på magen i dina händer/armar. Så du har handflatan mot diafragman/magen och på så sätt hjälper saker röra på sig. 

Har ni några fler tips maila mig dem gärna så kan jag lägga in den!
Info@mrsfrankie.se

Vad du behöver som förälder?

När jag frågade mina mammor på instagram vart det ett ruggande -MAAAAAT. Mat och att faktiskt få komma iväg ensam. -Inte bara ner till Ica. En mamma önskade att hon inte gett sig fasiken på att helamma utan tagit hjälp mer av sin partner med flaskan, en mamma längtade efter en kopp te med en väninna utan barnen och en tredje drömde om färdiglagad mat i frysen. 

Vad behövde du? Eller vad behöver du?

Nyföddfotografering tvillingar med Mrs Frankie i bohemisk studio

You might also enjoy

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala
Linnea

Alltså denna lilla gosherre! Så mycket fina bilder fick vi

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Linnea

Alltså denna lilla gosherre! Så mycket fina bilder fick vi ihop i tonerna av vitt, beige, brunt och creme! Favoriter hos mina kunder.   Här

Läs mer »

Rebecka – Hud

Men ljuset denna dag var helt crazy! Nästan disigt vackert utomhus och inomhus så där raw mjukt! Mmm mysigt! Klänningar finns att låna hos mig.

Läs mer »
Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto

Hanna – Wild och fri

Ni får kasta era kläder – HELT ok 😉 Då blir det så här trevligt!  Här kan ni läsa mera om gravidfotografering hos mig.

Läs mer »
Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto

Elin och hennes busiga familj

För någon vecka sedan kom Elin Stahre på besök för att föreviga sin 3de lilla bebbe med gravidfoto! 2 förväntansfulla syskon som troligtvis kommer utsätta lillasyster

Läs mer »
Bebisfotografering Stockholm Uppsala Barnfotograf

En Eddie

Alltså jag har tänkt på detta med bebisfoto. Ja jag är partisk i frågan så klart MEN tanken slog mig när jag gosade loss i

Läs mer »