En mysigare fotografering

Tavlor, fotoalbum och träblock

En fotografering i en bohemisk studio

-Jag vill förmedla känslan du får när du luktar på ditt barn. Den berusningen som lämnar ett lugn i hela din kropp

En mysigare nyföddfotografering

Hej fina ni!

Jag tror ni redan sett att hos mig går det en tråd av hud, närhet och känslor. Skuggorna och kontrasterna i min nyföddfotografering är starka, vackra och tonerna varma och inbjudande. Välkomna. 

Nyföddfotografering Mrs Frankie Stockholma

Vanliga frågor

En nyföddfotografering brukar göras runt 1-3 veckors bebis. Kommer bebis tidigare så inväntar vi kring Bf men kommer bebis senare så utgår vi från födelsedagen. Dock så kan man göra Nyfödd-inspirerad upp till 8 veckors bebis. 

-Ni bör boka efter ert rutin-ultraljud i veckorna 18-25. Detta då mina tider fyller på rätt fort. Vi bokar då in ert Bf datum i min kalender och då er bebis anlänt meddelar ni mig och vi kollar datum.
-Om ni är senare ute, maila för att se över möjligheter.

När ni bokar skickas avtal och er bokningsfaktura ut. Ert datum läggs in i min kalender och då er lilla anlänt kontaktar ni mig relativt Omgående och vi bokar in en dag. Sessionen tar ca 2-3 timmar i min mysigt bohemiska studio. Noga utvald rekvisita och klädesplagg finns för att förstärka mitt bildspråk. Jag ger er en vägledd produktvisning innan sessionen startar som följs av  guidad bildvisning efter ca 2 veckor då ni får se era bearbetade bilder för första gången. 

Här kan ni läsa mera om hur en nyföddfotografering går till.

Noga utvalda klänningar.
Hos mig ingår det noga utvalda klänningar till mamman med material och texturer som bidrar till känslorna i mina bilder. Vackra tyger som faller vackert kring kroppen.

 Här kan ni se några av dem

Studion ligger i natursköna Rimbo ca 40-50 minuter från Stockholm/Uppsala. En lättsam resa ut på landsbyggden bland fält, blomster, djupa skogar och insjöar. Studion är ett äldre hus som byggdes 1904 och däri finns allt det jag behöver för att kunna leverera otroliga bilder för ert liv. 

Hos mig finns handgjorda och gedigna produkter att hänga på era väggar och ställa på era hyllor . Tavlor, träblock och fotoalbum som skapar kärlek och värme i ert hem men också får era vänner och familj att förundras tillsammans med er. -Paket med bara digitala bilder finns också.

Bilderna levereras också genom en nedladdnings länk som gör att ni lättsamt kan spara dem på olika hårddiskar.

Cirka 2 veckor efter fotograferingen kommer vi att ha ett möte online där jag delar min skärm med er. Jag visar er ett bildspel på bilderna och sedan gör vi 2 olika urval för att sortera oss ner till önskad bildmängd. Efter bildvisningen tar det cirka 8-10 veckor, ibland snabbare men då jag har småbarn hemma så har jag längre leveranstider för att kunna umgås/vabba och uppleva utan att det påverkar dem.

Det finns absolut utrymme för familjegos och syskonfoto framför kameran.

First of all, hur amazing vore det inte att slå ihop både gravidbilderna och nyföddbilderna i en och samma fotobok? Lyxigt eleganta tjocka sidor som har en av branchens bästa lamineringar. En laminering som gör att färg och sidor inte bleks på samma sätt och skyddas så att era barn kan ta med sig böckerna och visa sina barn. 

 

-Utöver den anledningen så får ni även 500kronor rabatt på fotokostnaden då ni bokar de bägge sessionerna samtidigt.

Rekvisita som hårband, klädset, hinkar, korgar, sjalar, växter och dylikt som gör min bildstil till min ingår. Det ända ni behöver ta med er OM ni vill är exempelvis en filt som betyder extra mycket, eller ifall ni vill använda egna kläder. 
Kläder att låna finns i storlek 44-86 för barn och storlek 34-46 för mamman. -Se alternativ nedan samt inne på nyföddfoto sidan.  Nyfödd bilder

Hur går det till?

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Fotograferingen

Vid er bokning kommer jag maila ut en pdf med tips och instruktioner inför sessionen. Detta så att vi båda är förberedda och vet vad vi kan förvänta oss. Jag vägleder er med styling, färger och önskemål inför fotograferingen och innan vi startar guidar jag er genom en produktvisning för att hitta rätt produkter till ert hem. Fotograferingen tar ca 2-3 timmar och ni lutar er tillbaka och ser er lilla bli fotograferad för första gången. Kärleksfulla familjebilder, korgar, hinkar och posering på beanbag genom ett välarbetat och genomtänkt arbetsflöde för att fånga de bästa stunderna på bild. Efteråt planerar vi in er personlig bildvisning av era bearbetade bilder och jag skapar de produkt och bildpaket utifrån era intressen. 

Nyfödd November 1

Bohemisk studio

Min bohemiska studio är verkligen något extra. Ett äldre hus byggt 1914. Till början ett bageri sedan klädesbutik och nu har jag fått äran att göra lokalen levande igen. Stora ljusa fönster som ger ett fantastiskt ljus, mysig omgivning och nära till förbindelser och gosiga restauranger.

I studion finns allt jag behöver för att säkert och professionellt kunna fotografera er och ert barn.

Nyföddfotografering med Nyföddfotograf Mrs Frankie

Utbildad i mer än foto

Inte nog med att jag började studera fotografi redan 2005 har jag därefter tagit kurser i Nyföddposering, Säkerhet i nyföddfotografering, studioljus, familjeposering, gravidposering moment design,  barnpsykologi, beteende vetenskap, mentalträning, visuell inredning, photoshop, lightroom, och grafisk formgivning. Det är med dessa verktyg jag väver ihop mina bilder och skapar konst till era väggar. Att veta hur vi människor behöver förberedelser, hur barn fungerar i nya miljöer och med nya människor för att snabbt kunna förmedla trygghet till syskon kan vara avgörande för bra bilder.  Det räcker inte med bara en ”bra kameran” helt enkelt.

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala

Personlig produktvisning

Vid er bokning mailas en länk ut till er där ni får en överblick av mina fantastiska produkter. Produkter som blir vackrare med tiden och ger ert hem värme, sprider glädje och får era nära att förundras.

Då sessionen startar vägleder jag er genom de olika produkterna och utifrån era önskemål och tankar hittar vi ett passande paket.
Efter sessionen träffas vi igenom genom Zoom för er bildvisning. Vi går tillbaka in i länken och utifrån tidigare anteckningar från produktvisningen skapar jag ett personligt produkt & bildpaket passande ert hem. -Paket med endast digitala bilder  finns också.

 

nyföddfotografering

Utvalda klänningar

Hos mig kan ni låna noga utvalda klänningar i både ljusa och mörka toner. Känslan över klänningarna går åt det mera rustika, boho samt stilrenare hållet. Många av klänningarna är anpassningsbara och passar flera olika storlekar! De flesta av klänningarna finns med på bilderna på denna sida.

Här kan ni läsa lite om mina klänningar

Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Kombina med gravidfoto

Hos mig kan ni kombinera en eller flera sessioner för att skapa merkänsla. Gravidfotografering som följs av nyföddfotografering och sen förslagsvis en familjefotografering utomhus. Uppföljning på bästa sätt och erbjuder en rabatt vid fler bokningar!

Läs mer om Gravidfotografering här.

Läs mer om Familjefotografering här.

Produkter

Så här är det, Jag gör tavlorna själv. Böcker samt block har jag helt amazing återförsäljare av. De bästa. 

 

Dessutom – Ni får rabatt på 10% på bild & produktpaketet om ni beställer dem tillsammans. Från 3 produkter får ni dessutom mer rabatt på de digitala filerna. Här kan ni läsa mera om dem www.mrsfrankie.se/kundernasval 

Nyfödd November 2

Lite Annorlunda

Fine Art – Fotograf. -Vad innebär det?

Ni har säkert lagt märke till att mina bilder har en annan lyster, ett djup, krämighet och massor av känslor. Det är det som gör det till Fine Art. 
Allt jag gör är noga genom tänkt och planerat utifrån mitt bildspråk och era önskemål. Bilderna redigeras noggrant och huden får en silkeslen touch som bidrar till helheten. 

Era bilder blir mer av ett konstverk än ett foto. Jag använder rekvisita, kameran, datorn och er för att göra mina tavlor istället för penslar. Mina penslar är digitala. Så därför fungerar det lite annorlunda hos mig. Hantverk som är gedigna och bilder på era väggar som gör att ert hem känns som hemma! – Värt investeringen.

 

Priser 2022-2023

Fotokostnad – 1500 kronor (rabatt om ni bokar flera sessioner)
Inga digitala bilder ingår i fotokostnaden.

Digitala bildpaket:

5 bilder – 4500 kronor

10 bilder – 5500 kronor

20 bilder – 7000 kronor

35 bilder – 9000 kronor

-Leverans med nedladdningslänk.-

Förslag på Produktpaket (Digitala bilder + fotoprodukter)

  • 10 bilder + inramad tavla 30*40 cm -7065 kronor
  • 10 bilder + inramad tavla 30*40 cm + träblock 30 cm – 8955 kronor
  • 20 bilder + fotobok 25*25 cm – 10 170 kronor
  • 20 bilder + fotobok 25*25 cm +inramad tavla 30*40 cm – 12 285 kronor
  • 35 bilder + fotobok 25*25 cm 11 970 kronor
  • 35 bilder + fotobok 25*25 cm + inramad tavla 30*40 cm – 14 085 kronor

 

Att tänka på:

  1. Inga digitala bilder ingår i fotokostnaden. Fotokostnaden betalas vid bokning genom en bokningsfakturan.
  2. Bildpaket och produkter väljer ni vid bildvisningen cirka 2 veckor efter fotograferingen och fakturan anländer efter bildvisningen.
  3. Vid bokning mailas en bokningsfaktura, avtal samt Inför Guide ut. Avtal godkänns innan bokning.
  4. Bokningsfakturan har kort förfallodatum och säkrar ert datum hos mig. När den är betald är platsen er. Bokningskostnaden slår ut Fotokostnaden kan man säga. Den betalas vid bokning och kvar att betala är bildpaketet/produkter då ni väljer ert bildpaket. 
Nyfödd November 3