Er upplevelse tillsammans

Förberedelser

Hej du galet fantastiska människa! Hoppas ni är lika taggade som mig inför vår session tillsammans. Nedan kommer ni få lite tips, trix och instruktioner. Vissa saker mera nödvändiga för att jag ska kunna ge er det jag eftersträvar i mitt bildspråk, det ni bokat mig för ! ♥

Så woop! Nu kör vi

Bebisfotografering

The good to know

Barnfotograf Mrs Frankie

Matning

Matning bör ske innan fotografering då vi ej kan lägga tid på det i studion. Ibland har jag sessioner efteråt och därför behöver matintag vara klart innan. Det finns däremot en liten kort tid för snacks innan då jag går igenom produkterna men inget längre. Om amningsbilder önskas meddela mig. 

Inför Guide - En gosigare bebisfotografering 1

Ta vilan innan sessionen

En tröttbebis är en grinig bebis. Därför är det bra att ta en vila innan fotograferingen om möjligt. Ibland får ni styra om i planeringen just denna dag. Vakna lite tidigare eller ta en promenad lite senare så liten somnar en stund och är pigg och nyfiken då hen träffar mig.

 

Inför Guide - En gosigare bebisfotografering 2

Färger & Önskemål

Ni ska nu innan sessionen återkoppla till mig med färger ni tycker om. Det kan vara exempelvis sage, okra gult, lavendel, gammalrosa, crème, beige, vit, grönt, rostrött, blått. Dessa färger är vad kan använder i stylingen. Det kan vara färgen på en wrap, underlag i en korg eller kanske ett klädset.

Om ni har speciella önskemål på poser meddela mig innan sessionen annars utgår jag från mitt normala arbetsflöde.

Barnfotografering med Mrs Frankie i bohemisk studio

Förbereda syskon

Kiddoz. Även syskon behöver förberedelser och ser dem fram emot något blir det genast mycket enklare. Därför ska ni innan sessionen berätta att ni ska åka och leka med Ida. Ida busar och längtar efter att få träffa er alla för att se vem av er som är mest kittlig. Ida har 2 barn hemma som heter Bruno och Aston. Hon kallar dem för Goshuliganerna. Ida älskar att göra kojor i skogen med sina barn och rita stora teckningar med vattenfärger, hon älskar också hundar och tjatar hela tiden på att få skaffa en.  Här bör ni också visa bilder på mig (hemsidan eller instagram finns flera olika tycker av bilder. Instagram har även videos på highlights) Ni bör börja prata och visa  bilder på studion och mig några dagar innan, flera gånger så det blir bekant för dem. På detta sett blir tiden som är lite blyg/otrygg kortare och vi kan snabbare få mer trygga bilder tillsammans. Det blir som att de redan sett mig, vet vem jag är, vad jag tycker om och vad vi ska göra. Leka, gosa, busa och ta lite bilder. Sen fortsätter jag bygga förtroende på plats men detta ovan förenkla .

Viktigt -Kom ombytta och Klara till studion då jag ibland har foto efteråt så slipper vi ta av er foto tid. 

Barnfotograf barnfotografering Mrs Frankie Stockholm Uppsala Fotograf

Rekvisita

Hos mig har ni massor av olika tyger, wraps, kläder till er lilla, sjalar, korgar, bakgrunder och annat. Det enda ni behöver ta med är om ni önskar något speciellt med i en bild. Dock inget stort då ytan inte är så stor. Ni meddelar mig önskemål på färger så fixar jag i ordning olika scener utifrån mitt bildspråk.


Klänning till mamman finns. Mer info längre ner.

Barnfotografering

Så här fungerar fotograferingen

Fotograferingen tar ca 1,5 timma. Under den tiden ska vi gå igenom avtalet, produkter, fotografera och prata ihop oss. Vi kommer starta med en produktvisning och sen övergå till lite familjebilder. Detta även om ni inte själva vill vara med utan för att få er lilla trygg. När bebis landat ordentligt så kommer jag ta enskilda bilder och avslutningsvis går vi igenom avtalet och vad vi har att förvänta oss kommande. 

Inför Guide - En gosigare bebisfotografering 3

Produkter

Hos mig finns det Fotoböcker, tavlor och träblock. Dem kommer vi ha en produktvisning av när vi startar. Detta för att när vi sedan har bildvisning så kommer ni få olika erbjudanden och då är det bra att ha sett olikheter och färger i verkligheten innan så att ni har något att referera till. 

Här kan ni se på min instagram vad andra kunder har gjort med produkterna men också bilder som jag visar upp: Produkter på insta

Inför Guide - En gosigare bebisfotografering 4

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen kommer det ta cirka 2 veckor innan ni får se era bilder. De bilderna är inte helt färdiga ännu utan de bilder ni väljer redigerar jag färdigt. Vi har bildvisning genom zoom (som google meeting) där jag delar min skärm med er. Bildspel och sedan gör vi urval på bilderna. Jämför bilderna med varandra och sorterar ner till de bilderna ni älskar mest. Enkelt och smidigt! 

Barnfotograf Mrs Frankie Stockholm, Barnfotografering i studio

Låna klänning och kimono

Som ni säkert sett så har jag massor av fantastiska klänningar i storlek 34-46. En del är multiklänningar men jag kan inte lova att alla sitter likandant oavsett storlek. Ibland får vi klämma åt med en klämma i ryggen eller låta bli att stänga klänningen exempelvis. Om ni känner er osäkra på att hitta något hos mig så ta med något eget också så kan vi kombinera. 

-Värt att tänka på med mina klänningar. Flera av dem är riktiga dyrgripar och går inte att tvätta som vanliga plagg. Därför är det otroligt viktigt att ni hanterar mina klänningar där efter. Skor, barn, hygien (deo) och annat som kan göra att klänningarna måste till kemtvätten behöver vi ha i åtanke. 

Då ni anländer till studion så har jag hängt fram lika olika förslag som ni sen får prova och kika på.

Styling av partners och syskon

Jag älskar mönster och färger av olika slag. Mönster och texturer.

Exempel på olika texturer  och material är exempelvis: stickat, siden, sammet, vävt, bomull. Knappar och detaljer sätter också känslan i bilderna.

Här kommer lite tips om ni ska styla partner eller kidsen. Eller bägge ♥

 

  • Rekommenderar att klä alla olika färger. Dvs att inte alla är klädda i samma färger då ni smälter ihop. Tycker ni om beige: ha olika toner av det då så ni inte har samma. 
  • Tänk olika färger på tröja/byxa
  • Svart och mörka färger är inte att föredra i mina bilder då mina starka skuggorna gör att det smälter ihop. 
  • Nivån på kläderna bör vara ”Mysig middag med vänner hemma” Inte gala Middag, eller fin kontors-middag.
  • I min rekvisita garderob finns klänningar i strl 34-46  Några av dem kan ni se här
  • Smycken älskar jag! Ös på bah!
  • NAGLAR på alla i familjen. – Det är nästan omöjligt att redigera bort smuts under naglarna oavsett ålder om de är för mycket. 

Övrig info

Det är inte tillåtet att fotografera i studion eller filma i studion utan fotografens tillstånd. Bilderna ni får ta är att det ska synas att ni är hos fotografen. Bilder på endast bebis i korgar eller med föräldrar på plats är de bilder ni beställer från mig. 

ADRESS - Kör hit om du vill komma rätt-

För GPSEN: Uppsalavägen 11, Rimbo

Gult äldre hus i puts med stora skyltfönster.

PARKERING: Parkera vid häcken vid lycktstolpen bredvid min silvriga skoda. OBS, parkera ej utanför fönstren. Om ej plats finns vid häcken ställ er utanför fönstret på höger sida. 

Om ni inte hittar så ring 0734234040 Dörren är låst då ej förbi passerande skall gå in så om jag ej ser er så ring så öppnar jag dörren.

KOM HIT OMBYTTA OCH KLARA! 

-Var färdiga i Håret också, även på barnen. Gäller även barnen då jag ibland har foto efteråt och vi ej ska springa iväg i tid. Om ni är oroliga för att syskon ska bli kladdiga i bilen, sätt en annan tröja/skalbyxa ovanpå så det lätt är bara att dra av.  

Förberedelser dagarna innan så ni slipper stressa!

Inför Guide - En gosigare bebisfotografering 5
Inför Guide - En gosigare bebisfotografering 6