Inför er Julkortsfotografering

Er upplevelse tillsammans

Förberedelser

Hej du galet fantastiska människa! Hoppas ni är lika taggade som mig inför vår session tillsammans. Nedan kommer ni få lite tips, trix och instruktioner. Vissa saker mera nödvändiga för att jag ska kunna ge er det jag eftersträvar i mitt bildspråk, det ni bokat mig för ! ♥

-Tänk på att komma i tid men inte för tidigt. Detta för att kunderna innan och efteråt ej ska behöva känna sig ut-tittade 😉 

-Vi har 20 minuter tillsammans och ni har ansvaret att sjunga och få era barn på bra humör. Jag kommer också givetvis göra så men det underlättar med er hjälp då jag kommer träffa många barn denna dag.Nyföddfotografering med Nyföddfotograf Mrs Frankie

The good to know

Bebisfotografering

Matning

Matning bör ske innan fotografering då vi inte har så lång tid på oss. Därför måste bitar som matning och snacks vara färdiga oömma

Barnfotografering

Vila innan fotograferingen

Om er tid infaller under vilan så föreslår jag att försöka styra dagen att exempelvis går upp tidigare eller ta en promenad för att era kiddoz ska vara pigga innan. Om barnen är äldre så går det ju finemang att vila med lässtund innan också för att vara pigga och glada på äventyr sen.

Inför ert Julkort! 1

Förbreda era syskon och barn

Vid äldre barn:  Även syskon behöver förberedelser och ser dem fram emot något blir det genast mycket enklare. Därför ska ni innan sessionen berätta att ni ska åka och leka med Ida. Ida busar och längtar efter att få träffa er alla för att se vem av er som är mest kittlig. Ida har 2 barn hemma som heter Bruno och Aston. Hon kallar dem för Goshuliganerna. Ida älskar att göra kojor i skogen med sina barn och rita stora teckningar med vattenfärger, hon älskar också hundar och tjatar hela tiden på att få skaffa en.  Här bör ni också visa bilder på mig (hemsidan eller instagram finns flera olika tycker av bilder. Instagram har även videos på highlights) Ni bör börja prata och visa  bilder på studion och mig några dagar innan, flera gånger så det blir bekant för dem. På detta sett blir tiden som är lite blyg/otrygg kortare och vi kan snabbare få mer trygga bilder tillsammans. Det blir som att de redan sett mig, vet vem jag är, vad jag tycker om och vad vi ska göra. Leka, gosa, busa och ta lite bilder. Sen fortsätter jag bygga förtroende på plats men detta ovan förenkla .

Viktigt -Kom ombytta och Klara till studion då jag ibland har foto efteråt så slipper vi ta av er foto tid. 

Inför ert Julkort! 2

Produkter

Det finns produkter i studion så är ni nyfikna på tavlor exempelvis går det bra att titta på dessa genom denna länk www.mrsfrankie.se/kundernasval. 

Inför ert Julkort! 3

Efter fotograferingen

Efter 3 dagar kommer ni få ert urval på online galleri. Det galleriet är öppet i 3 dagar. Ni väljer era 2 favoriter och eventuella produkter och mailar till mig och leverans sker i början av December så ni hinner posta ut era God Jul kort! Woop!

-Önskas flera bilder så har dessa ordinarie leveranstid 8-10 veckor.

Styling av partners och syskon

Ni tar själva med kläder för julkorts bilderna. Dessa kläder bör även passa till en scene med vanlig rekvisita eller finnas under de andra kläderna så att de lätt kan komma fram. -Ingen utlåning av kläder/hårband sker under denna korta session.

Tips för styling:

Jag älskar mönster och färger av olika slag. Mönster och texturer.

Exempel på olika texturer  och material är exempelvis: stickat, siden, sammet, vävt, bomull. Knappar och detaljer sätter också känslan i bilderna.

Här kommer lite tips om ni ska styla partner eller kidsen. Eller bägge ♥

 

  • Rekommenderar att klä alla olika färger. Dvs att inte alla är klädda i samma färger då ni smälter ihop. Tycker ni om beige: ha olika toner av det då så ni inte har samma. 
  • Tänk olika färger på tröja/byxa
  • Svart och mörka färger är inte att föredra i mina bilder då mina starka skuggorna gör att det smälter ihop. 
  • Nivån på kläderna bör vara ”Mysig middag med vänner hemma” Inte gala Middag, eller fin kontors-middag.
  • Smycken älskar jag! Ös på bah!

ADRESS - Kör hit om du vill komma rätt-

För GPSEN: Uppsalavägen 11, Rimbo

Gult äldre hus i puts med stora skyltfönster.

PARKERING: Parkera vid häcken vid lycktstolpen bredvid min silvriga skoda. OBS, parkera ej utanför fönstren. Om ej plats finns vid häcken ställ er utanför fönstret på höger sida. 

Om ni inte hittar så ring 0734234040 Dörren är låst då ej förbi passerande skall gå in så om jag ej ser er så ring så öppnar jag dörren.

KOM HIT OMBYTTA OCH KLARA! 

-Var färdiga i Håret också, även på barnen. Gäller även barnen då jag ibland har foto efteråt och vi ej ska springa iväg i tid. Om ni är oroliga för att syskon ska bli kladdiga i bilen, sätt en annan tröja/skalbyxa ovanpå så det lätt är bara att dra av.  

Förberedelser dagarna innan så ni slipper stressa!

Övrig info

Det är inte tillåtet att fotografera i studion eller filma i studion utan fotografens tillstånd. Bilderna ni får ta är att det ska synas att ni är hos fotografen. Bilder på endast bebis i korgar eller med föräldrar på plats är de bilder ni beställer från mig.