You're a little wild and free

En känslosammare gravidfotografering

Hej Hallå!

Förbaskat trevligt att ha er här! Hoppas ni är lika taggade som jag är på leriga fötter, virvlande klänningar och mjuka, djupa skuggor i det mest fantastiska ljuset. -Dont worry, i got you. 

Nedan hittar ni en del som ni behöver läsa och jag ska göra mitt bästa för att lotsa er igenom det. -Hör av er om det bubblar upp några frågor.

-Lets go!

Gravidfotografering i den bohemiska studion och utomhus i sensommaren

The stuff you need you know

En gravidfotografering hos mig är fylld av skuggor, hud och närhet. 

Jag älskar verkligen hur vinklar och ljus kan skapa den där tonen av ömhet men ändå så sjukt mycket power.

-En råare, naken och känslosam ton i era gravidbilder

Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto

Hur går fotograferingen till

En gravidfotografering hos mig tar dryga 2 timmar allt som allt. Vi startar med en produktvisning för att ni lättare sen när vi har mötet online ska kunna föreställa er de olika böckerna, ramar och blocken. Efter kommer vi ta de mer hudnära bilderna inomhus och sedan röra oss utåt när ljuset ute mjuknat. Ibland är det sol och ibland är det mjuka moln men vid regn bokar vi om. Ni kommer få dansa, kramas, skratta, snurra och ha en urgo upplevelse tillsammans. Kör du solo så är det bäst att du är grym på att shuffla och älskar att hoppa runt barfota i hagarna. 
-OM du inte gör det lär du göra det efteråt. 

Ibland behöver vi boka om någon dag om regnet dyker upp därför är det bra att ni också under denna period är flexibla då jag inte har kontroll över vädret. Är det kallt ute så har jag med värmepåsar och vi tar med ytterkläder för att ta på mellan sessionerna. -Simple as kladdkaka och gott som bara den! 

Efter sessionen går vi igenom avtalet igen och när vi skiljs åt kommer det dröja cirka 2 veckor innan vårt möte och ni ska få se era fantastiska bilder! Den som väntar på något gott…?

Vanliga frågor

Vanligtvis görs er gravidfotografering runt gravidvecka 30-35. Därför är det bra att boka efter ert stora ultraljud. – Det går att göra senare men svårt att hitta tid då.

Gravidfotograferingen kan varieras både utomhus och inomhus i min Bohemiska studio! 

Ja, du får låna klänning.
Gravidklänningarna är från noga utvalda leverantörer. Materialvalen är lätta och bidrar till min unika bildstil. Storlek 34-46

På länken nedan kan ni se bilder på några av dem.

– Se några Gravidklänningar

Vi kommer att fotografera här i studion/naturen kring  Rimbo som ligger ca 40 minuter från Stockholm & Uppsala. Detta för att här har jag koll på ljus och platser utifrån tid på dygnet och säsong på året. 

Barnen och er partner får självklart följa med! Är barnen med delas bilderna mera upp i familjegos och i mammagoset. Er inför Guide kommer förbereda er.

Ni bestämmer helt själva om ni vill ha klänningar som är exempelvis öppna eller stängda, underkläder eller utan, öppet eller stängt. -Det är helt upp till er som vi bollar innan vi startar 🙂

Här kan ni läsa mera om de hudnära bilderna

Hos mig finns handgjorda och gedigna produkter att hänga på era väggar och ställa på era hyllor . Tavlor, träblock och fotoalbum som skapar kärlek och värme i ert hem men också får era vänner och familj att förundras tillsammans med er. -Paket med bara digitala bilder finns också. – Köper ni både produkter och digitala bilder ges rabatter på olika sätt

Bilderna levereras också genom en nedladdnings länk som gör att ni lättsamt kan spara dem på olika hårddiskar.

Vanligtvis bokas gravidfoto runt ert stora ultraljud. 

2-3 tider i månaden erbjuds pga väder samt att Gravidfotot utomhus  även delar plats med Familjefotot.

Här kan ni se lediga tider.

 

First of all, hur amazing vore det inte att slå ihop både gravidbilderna och nyföddbilderna i en och samma fotobok? Lyxigt eleganta tjocka sidor som har en av branchens bästa lamineringar. En laminering som gör att färg och sidor inte bleks på samma sätt och skyddas så att era barn kan ta med sig böckerna och visa sina barn. 

-Utöver den anledningen så får ni även 500kronor rabatt på fotokostnaden då ni bokar de bägge sessionerna samtidigt.

Här kan ni också läsa mera om Nyföddfotografering

Adrenalin och galet kul! – Det är väl det the mamas säger efteråt. Det blir kallt ja, men vi är produktiva, har värmekuddar och varma kläder med oss ut som vi drar av och på mellan fotot.
Efteråt hoppar vi in i en varm bil med rumpvärme och sen tillbaka till studion igen för en kopp varm te. Det är kul och garanterat en upplevelse du kommer att minnas! 
Röda näsor och fingrar redigerar jag i datorn 😉

Dont worry – Det blir kul!
Om de blir för kallt, runt -14 grader så bokar vi om dag.

Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala. Bohemisk studio för gravidfoto
Gravid Juni 1

Miljön & Väder

Rimbo är en otroligt vacker liten stad. Omringad med fält, ängar, djupa skogar, vackra sjöar och naturreservat. I alla vädersträck faktiskt, vilket är helt underbart för det ger mig otroligt mycket variation och möjligheter. Dvs så fotograferar jag endast på hemmaplan. Detta för kunna säkra både ljus och väder beroende på tid på dygnet och säsong. 

Om vädret är dåligt så byter vi eventuellt dag och det innebär att ni behöver vara flexibla under den perioden ni är aktuella hos mig. Boka inte in saker som ni ej kan boka om ifall vädret skulle vara bra. Jag har även fler kunder att ta hänsyn till och därför är det viktigt att vi alla gör vårt bästa. – Vädret har jag svårt att bestämma över. Är det att ni ej kan vid bra väder kan det bli att vi kommer behöva göra sessionen endast inomhus i studion.

Öppetider hittar ni här

Gravid Juni 2

Sociala medier

På min Instagram kan ni följa mig i förberedelser, vardagsfasoner och behind the scene filmer/bilder på Stories. Färdiga bilder publiceras i flödet och här har ni verkligen en chans att få en uppfattning om hur en fotografering går till hos mig.

Min instagram www.instagram.com/mrsfrankie.se

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Boka Nyföddfoto också?

First of all, hur amazing vore det inte att slå ihop både gravidbilderna och nyföddbilderna i en och samma fotobok? Lyxigt eleganta tjocka sidor som har en av branchens bästa lamineringar. En laminering som gör att färg och sidor inte bleks på samma sätt och skyddas så att era barn kan ta med sig böckerna och visa sina barn. 

-Utöver den anledningen så får ni även 500kronor rabatt på fotokostnaden då ni bokar de bägge sessionerna samtidigt.

Gravid Juni 3

Bildvisning & Redigering

Efter 2 veckor så kommer ni få se era bilder via Zoom. Det är som google meetings och jag delar min skärm med er. Vi startar med ett bildspel med lite ljuvmusik tillsammans med lite mammatårar. Sedan börjar vi med urval nummer 1 och sedan betar oss neråt mot de bästa godbitarna i påsen. Efter sessionen tar det dryga 8-10 veckor innan ni får er leverans. Oftast går det snabbare men hey, i got small kiddos at home. Bilderna redigeras in i min bildstil och språk då ni valt era bilder och när det är dags för leverans mailas en länk ut med de olika mapparna. 

Gravidfotograf Mrs Frankie utanför Stockholm uppsala som fotograferar gravidfoto, nyföddfoto, barnfoto, familjefoto och bebisfoto

Låna klänningar

If I got the dresses? Yes I do do do. En drös. Storlekar mellan 34-46. Vissa är mer stilrena och andra mer bohemiska. Dessa godingar är noga utvalda för att matcha mina färger i bilderna. Om ni önskar att ta med eget så går det givetvis bra det också. Kimonos finns också några stycken.

Gravidfotograf Mrs Frankie

Naket eller inte?

Ni har säkert sätt att flera av mina bilder är väldigt nakna. -Det är helt upp till er hur mycket hud ni vill visa. I er inför guide kommer ni få instruktioner och tips på hur ni bäst förbereder er utifrån de sortens bilder som ni vill ha. -Men Think about it. Vad i bilderna är det som tilltalar er. 

Rörelse och känslor all over the place

Produkter

Så här är det, Jag gör tavlorna själv. Böcker samt block har jag helt amazing återförsäljare av. De bästa. 

 

Dessutom – Ni får rabatt på 10% på bild & produktpaketet om ni beställer dem tillsammans. Från 3 produkter får ni dessutom mer rabatt på de digitala filerna. Här kan ni läsa mera om dem www.mrsfrankie.se/kundernasval 

Gravid Juni 4

Lite Annorlunda

Fine Art – Fotograf. -Vad innebär det?

Ni har säkert lagt märke till att mina bilder har en annan lyster, ett djup, krämighet och massor av känslor. Det är det som gör det till Fine Art. 
Allt jag gör är noga genom tänkt och planerat utifrån mitt bildspråk och era önskemål. Bilderna redigeras noggrant och huden får en silkeslen touch som bidrar till helheten. 

Era bilder blir mer av ett konstverk än ett foto. Jag använder rekvisita, kameran, datorn och er för att göra mina tavlor istället för penslar. Mina penslar är digitala. Så därför fungerar det lite annorlunda hos mig. Hantverk som är gedigna och bilder på era väggar som gör att ert hem känns som hemma! – Värt investeringen.

 

Priser 2023

Fotokostnad – 1500 kronor (rabatt om ni bokar flera sessioner)
Inga digitala bilder ingår i fotokostnaden.

Digitala bildpaket:

5 bilder –3500 kronor

10 bilder – 5500 kronor

20 bilder – 7000 kronor

35 bilder – 9000 kronor

-Leverans med nedladdningslänk.-

Förslag på Produktpaket (Digitala bilder + fotoprodukter)

  • 10 bilder + inramad tavla 30*40 cm -7065 kronor
  • 10 bilder + inramad tavla 30*40 cm + träblock 30 cm – 8955 kronor
  • 20 bilder + fotobok 25*25 cm – 10 170 kronor
  • 20 bilder + fotobok 25*25 cm +inramad tavla 30*40 cm – 12 285 kronor
  • 35 bilder + fotobok 25*25 cm 11 970 kronor
  • 35 bilder + fotobok 25*25 cm + inramad tavla 30*40 cm – 14 085 kronor

Att tänka på:

  1. Inga digitala bilder ingår i fotokostnaden. Fotokostnaden betalas vid bokning genom en bokningsfakturan.
  2. Bildpaket och produkter väljer ni vid bildvisningen cirka 2 veckor efter fotograferingen och fakturan anländer efter bildvisningen.
  3. Vid bokning mailas en bokningsfaktura, avtal samt Inför Guide ut. Avtal godkänns innan bokning.
  4. Bokningsfakturan har kort förfallodatum och säkrar ert datum hos mig. När den är betald är platsen er. Bokningskostnaden slår ut Fotokostnaden kan man säga. Den betalas vid bokning och kvar att betala är bildpaketet/produkter då ni väljer ert bildpaket. 
Gravid Juni 5