Hej alla underbara familjer!

Ert familjefoto

Hur fort gick inte detta år? 
Sommarens sista värme hänger sig stundvis kvar men golven inomhus har börjat bli kalla om morgnarna. September har kommit. – Fint – Löven börjar falla och färgas i naturens vackraste färger och här är vi. Kanske inte helt redo inför vintern, men förväntans fulla kommande.

Nedan kommer jag nu visa lite bilder, information, priser samt de lediga datumen. Er kundrabatt är inräknad i fotograferingskostnaden redan. 500 kronor är borttaget. När ni väljer ert datum i bokningsformuläret så reserveras datumet men bokas helt då bokningsfakturan är betald.

Familjefotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala
Familjefotograf utanför stockholm och uppsala

Arbetssätt

Att fånga bilder med både liv och känslor är lätt ifall man låter dem vara så som dem är. Barn är barn och ibland kommer både blyghet och tårar vilket bjuder in till de mest intima bilderna där just er stund är den som dokumenteras. Ibland blir det lek och uppdrag som fångar hästgarv, nyfikna ögon och kärleksfulla blickar. – Det viktigaste för mig är att vi vuxna föregår med gott exempel. Inga kommentarer ifall barnet ej vill samarbeta för stunden för ibland behövs det en stund för att landa. Under den tiden får mamma hoppa som en groda istället och bjuda in till leken medans pappa får plocka blommorna. Visa vägen. Jag vill att ni tittar på varandra. Samspelar med varandra mer än Hej, titta le mot fotografen. Jag kommer be er om det också om så önskas men jag vill framförallt att era händer, blickar och kärlek cirkulerar kring er mer än kameran.  

Det är er stund. 

Miljö

Mina utomhusfotograferingar sker på min hemmaplan. Dvs i Rimbo eller utanför. Detta för att kunna säkerställa ljus, väder och färger oavsett tid eller säsong. Inför er fotografering efterfrågas miljöönskemål så som fält, sjö, skog, blomster eller dylikt. En inför pdf med tips och instruktioner kommer att mailas vid bokning och där finns tips för just miljötänk med kläder och liknande. 

 

Familjefotograf utanför stockholm och uppsala
Familjer 2023 1

Kvällsljuset - Läggdags

Som ni säkert märkt markeras mina sessioner av det magiska kvällsljuset och ibland krävs det att kidsen är vakna över läggdags. Detta har aldrig vart några problem om man förbereder sig rätt. Exempelvis att låta barnet ta en powernap i bilen på väg till mig, eller låta barnet sova längre på vilan på eftermiddagen. Att vara här hos mig är ett äventyr för barnen och den stunden de annars tar det lugnt hemma innan läggdags ersätts med lekar och nyfikenhet. Sessionen tar ca 1 timma och i bilen hem brukar de flesta kids slockna fint. 

Familjefotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Tips funktionskläder

 

Jag måste verkligen poängtera vikten om att barnen har på sig kläder som underlättar för dem om det är kyligt. Dvs om det kallt ute bör underställ, jacka och vantar finnas med. De åker av och på om det är kyligt men ett bra underställ om det är kyligt ute behövs under skjortan/klänningen. Är det riktigt kallt behövs även en gosig tjock tröja ovan på tröjor. Lager på lager. Underställ, bomulls tröja, fleece och sen gosig tjocktröja ovan på det om det är en rejäl höst dag! Som att de ska vara ute på förskolan men utan jacka. Prova även detta hemma så att ni ser att underkläderna inte syns igenom de kläder ni har ytterst. September, oktober och November kan vara rejält kalla månader. Varma barn – glada barn!

Kolla temperaturen i Rimbo då det kan skilja sig då det ligger nära havet.

 

-Jag poängterar detta extra i år – TA MED KLÄDER TILL BARNEN EFTER VÄDER!!! 

Familjer 2023 2

Priser Familjefoto 2022

Fotokostnad:
1000 kronor  (Rabatten på 500kr är avdragen. Ord pris 1500kronor)

Bildpaket

10 bilder – 5500kronor

20 bilder -7000kronor

35 bilder – 9000kronor

Leverans på nedladdningslänk. 

Vid köp av produkter ges rabatter.

 

Vid köp av en produkt så får ni 10% på köpet och väljer ni att investera i flera fotoprodukter så ges även rabatt på de digitala bilderna. 

Tavlorna skapas i min ramverkstad och fotoböckerna är från en noga utvald leverantör som återvinner mina färger och kontraster i bilderna. 

Länk till produkterna : www.mrsfrankie.se/kundernasval

familjefotograf Mrs Frankie

Låna klänning/rekvisita

I studion finns det klänningar att låna för den som önskar i storlekar 36-44. Många av bilderna har klänningar och material som svajar i vinden, släpper igenom ljus och skapar rörelse när familjen rör sig. 

Till fotograferingen tar jag även med en Quilt/filt att sitta på, vissa av dem kan man även leka med som kasta upp i luften. Ibland tas även stolar/korgar med om det är yngre barn med i bilden.

Hårband för de absolut minsta finns även att låna om önskas.

 

En inför pdf mailas ut i samband med er bokning som innehåller massor av tips för att matcha familjens val av kläder.

Boka ert datum

Hur går det till?

Ni väljer det datumet ni vill ha och klickar er vidare genom bokningsformuläret nedan. Tiderna är utifrån solnedgång/kvällsljus/eftermiddagsljus och önskas en annan tid skriv det i övrigt så bollar jag tillbaka med förslag på tid. 

En bokningsfaktura, avtalet och er inför pdf mailas även ut i samband med er bokning. Bokningsfakturan har kort förfallodatum och säkrar ert datum. 

Är vädret dåligt er dag så bokar vi en ny dag där vädret är bättre.


*Helger går ej att boka utan vid väderförändringar eller vid sjukdom flyttas sessionen till kommande vardagar. I akuta fall så kan en session flyttas till en helg om möjlighet finnes. Mina barn har nämligen träningar och aktiviteter under helgerna men jag gör alltid mitt bästa.

*Om fredagen ej passar boka den och maila mig så kollar vi nytt dag den veckan. 

Familjefotografering

Bokningsformulär

Klicka på det datum ni vill boka och ett mail med avtal, inför guide samt bokningsfaktura mailas.

Om ett datum inte passar helt så maila mig så kan jag flytta det men boka det närmaste för den månaden. – Maila mig går också bra.

info@mrsfrankie.se

[booked-calendar calendar=241]

I bokningsformuläret kommer ni få ange era kontaktuppgifter och då ni skickar det till mig så preliminär bokas datumet.

Ni får då ett email med bekräftelse. Inom kort mailar jag ut er bokningsfaktura samt avtal. När den fakturan är betald är datumet helt bokat.

Ha i åtanke att tid och dag kan behöva justeras beroende på vädret. Den veckan ni bokar så behöver vi ha i åtanke att vara aningen mera flexibla.