Tips: 7 bra knep för att få barnen att borsta tänderna

Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

Tips: 7 bra knep för att få barnen att borsta tänderna

Knepen knepen knepen.
Vägrar kidsen att borsta tänderna? Springer dem iväg, kastar tandborsten i blomkrukan och gastar något om att du aldrig kommer fånga dem levande?

My kids do.

Så här delar jag med mig om mina 7 bästa tips på att få tandborsten att stanna kvar i munnen på dem…

  1. Muta – Ja, det är så enkelt. Sköter man tänderna och sin hygien så får man belöning i form av något vettigt eller ovettigt. Men det är ju så livet fungerar. Alltså sköter du tänderna så slipper du dra ut dem eller laga dem med en stor borr. Men det känns lite väl starkt att lägga fram i ansiktet på världens sötaste 3 åring..(?) Så vi kör; sköter de sin hygien så blir det fika, lördagsgodis och diverse snacks som man faktiskt måste borsta tänderna extra noga för att få äta. Simple. – Ska ni ha era lyxigehter så ska ni borsta tänderna annars sitter du där ensam utan godis medans jag äter upp det. -Life. Sätt sträck i väggkalendern så att de ser.
  2. En roligare tandborste – Vi införskaffade efter dessa bilder eltandborstar som säger till när de ska byta sida och när de är klara. Himla smidigt och de drar runt den där i munnen mycket enklare.
  3. Gör en tävling. Den som kan borsta tänderna mest under en dag vinner en ny tandborste. Eller något. Vem gillar inte att tävla. Dra på timern på telefonen och sikta på bättre resultat varje dag. Minimum på 2 minuter.
  4. Ta deras tandborstar och sätt tvål på dem och hota med att du kommer fortsätta med det om de inte borstar tänderna varje dag för det är vad som krävs att ta ikapp efter man slarvat. Då måste man ta starkare medel.
  5. Vissla. Denna är poppis; Jag visslar någon random sång jag vet att dem kan (oftast en från deras favoritlista på Spotify) och de ska gissa vilken. Men jag börjar inte vissla förrän de har bubblor i hela munnen.
  6. Gissa låt på spellistan – Dra på 0,3 sekunder på en låt på deras favoritlista på Spotify, men du sätter bara på låtar när de borstar.
  7. Muta igen. -Go wild. Nöden har ingen lag. 

You might also enjoy

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Familjefotografering med familjefotograf Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Cecilia och familjen i hösten

Den första hösten. När värmen fortfarande ligger kvar men nätterna börjar bli kyliga. Ljuset är varmt och gräset högt. September. Vackert! Här kan ni läsa

Läs mer »
Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Sandra – Bland stenrös

Sommar och sol. Mmm de var varma mjuka visar när jag 0ch Sandra satte oss i bilen för roadtrip! Vi hade destination stenrös men stannade

Läs mer »
Gravidfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Linn – En dröm i värmen

Sommargrönska och ljuva vindar. Lite skillnad från adrenalinkickarna man får nu i kylan! Men det blir vackert oavsett! Gravidfoto med mindre barn bjuder dessutom in

Läs mer »
Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Fariba – Bebisgos

Men jag smäller av! Håret! Det är inte ofta en bebis kommer med en hel frisyr blott 2 veckor ny i livet! Här kan ni

Läs mer »
Gravidfotograf Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

En sommardröm med Malin

Andra gången gillt ställde sig denna lilla familj framför min kameran i väntan på lillasyster! Grönskan och de brända gräset tillsammans blir verkligen en drömmar

Läs mer »