5 bra knep för att få bebisen att sova

Nyföddfotografering Stockholm Uppsala
Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

5 bra knep för att få bebisen att sova

Nyföddfotografering

Hur får man en bebis att sova?

Småbarnsårens ständiga kamp. -Sömn. Hur mycket orkar man utan att sova ordentligt? Flera år.. konstigt nog… med några psykbryt längs vägen of course. He.. hehe..

Men, hade jag haft den erfarenheten jag har idag hade jag gjort en väldans massa annorlunda. Den främsta frågan jag har fått från intervjuer eller kunder är just -Hur gör du?

-Det sitter i händerna? Ja, delvis. Men det finns flera knep.

  1. En pigg bebis är inte en sovande bebis. Det är faktiskt så att vissa bebisar knappt sover. Hur blir du själv trött? Av att bara vaggas eller behöver du stimuli? Bestäm tider som du vill att bebisen ska sova och gör något mer stimulerande innan. Bada, snacka, byta miljöer, byta kläder, flytta plats på bebisen. -flera gånger så det händer något. 
  2. Mata inte i ”onödan”. Varje gång man ammar/flaskar startar prutt och bajsmaskinen om och barn med magknip eller känsliga magar får lätt svårare att sova med magknip. Mata och låt sen bebisen somna av trötthet än matkoma. Bästa är ju att kunna somna av bägge. Stimuli och sen mata.
  3. Wrap. Denna är lite knepigare och är väl i praktiken densamma som en sovorm eller nest. Dock liiiite effektivare. Ta en stretching sjal, och gosa in bebis så att ben och armar håller sig lugna. (bara mjukt) Öppna när bebis sover lätt så hen kan sträcka sig. 
  4. Håll bebis vaken. Om bebis går från vaken till sovande, vaken sovande vaken sovande så kan det ju vara så att bebis inte är helt trött ännu. Ist för att försök söva, gör tvärtom och försök medvetet hålla bebis vaken genom lugnt stimuli och försök sen igen om 1 timma.
  5. White Noise. De finns en del på Spotify  men annars youtube. Dammsugarljud, diskmaskin ljud, tvättmaskin, porlande vatten, regn, kranen som spolar vatten. – It workes.

Sen måste jag lägga ett slag för taktil massage. Det sitter i händerna också. Lugnet. Hur du rör dig, hur du bär och lägger ner bebisen. 

Så nu alla ni mamas och dadas. Hem och prova! Bebis ska sova inatt! Och om hen inte sover, be hen ringa mig så snackar vi om det.

Nyföddfotografering Stockholm

You might also enjoy

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Sandra R med sin 3de

När den lilla 3an anländer och kidsen är all over! Magiskt! Ni kanske känner igen Sandra från några av mina gravidbilder. Här är det blogginlägget

Läs mer »
Familjefotografering med familjefotograf Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Frida – Med nya krafter

Frida. Ibland träffar man en person som de känns som man träffats förut. Vi skulle ses på både gravidfoto och sen nyföddfoto. Sen vart vart

Läs mer »