3 lifehacks med mindre barn

Ida Björkman
Ida Björkman

Copyrights

3 lifehacks med mindre barn

Är det något jag lärt mig från min mamma som drivit förskola i snart 30 år att ibland behöver barnen lite extra motivation och det tar mindre energi att göra något roligt av det än att tjata och gnata över diverse ting barnen behöver göra. – Som att se till att ta sig till skolan i tid. Jag vet inte hur många gånger jag blivit tokig över att de inte äter sin frukost, inte klär på sig eller borstar tänderna. Allt är roligare än det man behöver göra.. Därför har jag nedan samlat 3 hacks jag använder för att ta mig iväg i tid eller få barnen till sängen utan att få psykbryt När det behövs. -För ibland gör de ju allt man säger plötsligt! Haha!

 

1. Klä på sig kläderna i tid - Hinderbana

Enkelt. Ta 2 pallar/stolar från ungarnas bord i rummet,  soffkuddar, och köksstolar. Här har du en fullt fungerande hinderbana som man kör på tid! Ställ mobilen framme vid dörren och släng in ytterkläderna på rad efter köksstolarna. Hittills har de klarat hinderbanan på under 5 minuter nu båda två! Idag 4 och 7 år! Fullt ös och fokus! Ink himla kul!

Förslag: 

 1. Hoppa på 1 ben baklänges fram till kudden – På med underkläder
 2. Stoppa huvudet på kudden och snurra ett varv – på med brallorna
 3. hoppa groda över pallarna på med strumporna
 4. kräla under stolarna – på med tröjorna
 5. På med Ytterkläderna och stäng av tiden vid dörren/trappen och öppna dörren.

BAM -Ute! Varsågod!

 

2. Lång resa? Bilbingo för alla ungarna med garanterade vinster!

Det var faktiskt Brunos ide om att göra egen bilbingo när vi skulle åka ner till småland för första gången och hälsa på min vän Mia

Först få dem hemma rita upp bingobrickan (Jag hjälper lite med linjer och så för den yngsta)  med det dem tror kommer att komma längst vägen och som de kan hålla koll på. Sen när man får bingo så får man ett pris i form av Glass på en bensinmack längs vägen eller varför inte varsin pysseltidning.

Förslag på saker på Bingon

 1. Rådjur
 2. regnbåge
 3. stopp
 4. rödljus
 5. gatulampa
 6. gulbil
 7. träd
 8. övergångsställe
 9. fågel
 10. lila bil
 11. traktor
 12. släpvagn
 13. häst
 14. får
 15. hund
 16. barnvagn
 17. cykelvagn
 18. Blinkers
 19. havet
 20. några som fikar

 

3. Få barnen att borsta tänderna - Vilken sång?

Mina barn har alltid haft för mycket myror i benen när det kommer till tandbordning. Ibland klarar dem av att stå kvar och göra jobbet men ibland behöver de lite extra motivation.

Gissa sången. 

Så här brukar jag först be dem att borsta ett varv så de blir bra med skum i munnen.

Sen så brukar jag antingen nynna/vissla olika låtar/sånger som de får gissa vilken det är eller så sätter jag på Spotify och deras Playlist. De får höra 2 sekunder av introt på en låt och ska säga vilken det är. 

3 minuter går väldigt mycket fortare och ibland kör de även detta tillsammans utan mig.

You might also enjoy

Arkiv
Kategorier

Blogginlägg

Nyföddfotografering med Mrs Frankie utanför Stockholm och Uppsala

Sandra R med sin 3de

När den lilla 3an anländer och kidsen är all over! Magiskt! Ni kanske känner igen Sandra från några av mina gravidbilder. Här är det blogginlägget

Läs mer »
Familjefotografering med familjefotograf Mrs Frankie utanför Stockholm Uppsala

Frida – Med nya krafter

Frida. Ibland träffar man en person som de känns som man träffats förut. Vi skulle ses på både gravidfoto och sen nyföddfoto. Sen vart vart

Läs mer »