Hej alla underbara familjer!

2021 – Året vi njuter lite extra

Jisses va tiden springer fram och nu kommer äntligen informationen om familjefotograferingarna 2021. Email listan ni signade upp er för garanterar ingen plats om beslutet dras ut på men det ger er första tjing på tiderna som finns. Nedan kommer jag nu visa lite bilder, information, priser samt de lediga datumen. Eftersom ni alla är återkommande kunder har ni 500kronor rabatt på paketen. Denna rabatt läggs på bokningsfakturan. När ni väljer ert datum i bokningsformuläret så reserveras datumet men bokas helt då bokningsfakturan är betald.

Familjer och gravida 2021 1
Familjefotografering

Arbetssätt

Att fånga bilder med både liv och känslor är lätt ifall man låter dem vara så som dem är. Barn är barn och ibland kommer både blyghet och tårar vilket bjuder in till de mest intima bilderna där just er stund är den som dokumenteras. Ibland blir det lek och uppdrag som fångar hästgarv, nyfikna ögon och kärleksfulla blickar. – Det viktigaste för mig är att vi vuxna föregår med gott exempel. Inga kommentarer ifall barnet ej vill samarbeta för stunden för ibland behövs det en stund för att landa. Under den tiden får mamma hoppa som en groda istället och bjuda in till leken medans pappa får plocka blommorna. Visa vägen. Jag vill att ni tittar på varandra. Samspelar med varandra mer än Hej, titta le mot fotografen. Jag kommer be er om det också om så önskas men jag vill framförallt att era händer, blickar och kärlek cirkulerar kring er mer än kameran.  

Det är er stund. 

Miljö

Mina utomhusfotograferingar sker på min hemmaplan. Dvs i Rimbo eller utanför. Detta för att kunna säkerställa ljus, väder och färger oavsett tid eller säsong. Inför er fotografering efterfrågas miljöönskemål så som fält, sjö, skog, blomster eller dylikt. En inför pdf med tips och instruktioner kommer att mailas vid bokning och där finns tips för just miljötänk med kläder och liknande. 

 

Familjer och gravida 2021 2
Familjefotografering
Familjer och gravida 2021 3
Familjer och gravida 2021 4
Familjefotografering Stockholm
Familjefotografering
Familjer och gravida 2021 5
Familjefotografering Stockholm

Kvällsljuset - Läggdags

Som ni säkert märkt markeras mina sessioner av det magiska kvällsljuset och ibland krävs det att kidsen är vakna över läggdags. Detta har aldrig vart några problem om man förbereder sig rätt. Exempelvis att låta barnet ta en powernap i bilen på väg till mig, eller låta barnet sova längre på vilan på eftermiddagen. Att vara här hos mig är ett äventyr för barnen och den stunden de annars tar det lugnt hemma innan läggdags ersätts med lekar och nyfikenhet. Sessionen tar ca 1 timma och i bilen hem brukar de flesta kids slockna fint. 

Tips funktionskläder

 

Jag måste verkligen poängtera vikten om att barnen har på sig kläder som underlättar för dem om det är kyligt. Dvs om det kallt ute bör underställ, jacka och vantar finnas med. De åker av och på om det är kyligt men ett bra underställ om det är kyligt ute behövs under skjortan/klänningen. Är det riktigt kallt behövs även en gosig tjock tröja ovan på tröjor. Lager på lager. Underställ, bomulls tröja, fleece och sen gosig tjocktröja ovan på det om det är en rejäl höst dag! Som att de ska vara ute på förskolan men utan jacka. Prova även detta hemma så att ni ser att underkläderna inte syns igenom de kläder ni har ytterst. September, oktober och November kan vara rejält kalla månader. Varma barn – glada barn!

Kolla temperaturen i Rimbo då det kan skilja sig då det ligger nära havet.

Familjer och gravida 2021 6
Familjefotografering Stockholm
Familjefotografering Stockholm Uppsala

Priser Familjefoto 2021

Fotokostnad:
1000 kronor  (Rabatten på 500kr är avdragen. Ord pris 1500kronor)

Bildpaket

10 bilder – 5000kronor

20 bilder – 6500kronor

35 bilder – 8000kronor

Leverans på usb i trä.

Nytt för i år – Produkter

Produkter så som tavlor, träblocks och fotoböcker finns information om här – www.mrsfrankie.se/kundernasval 

Vid beställning av både produkt och ett bildpaket läggs en rabatt på 500kronor på bildpaketet.

Familjer och gravida 2021 7

Låna klänning/rekvisita

I studion finns det klänningar att låna för den som önskar i storlekar 36-44. Många av bilderna har klänningar och material som svajar i vinden, släpper igenom ljus och skapar rörelse när familjen rör sig. 

Till fotograferingen tar jag även med en Quilt/filt att sitta på, vissa av dem kan man även leka med som kasta upp i luften. Ibland tas även stolar/korgar med om det är yngre barn med i bilden.

Hårband för de absolut minsta finns även att låna om önskas.

 

En inför pdf mailas ut i samband med er bokning som innehåller massor av tips för att matcha familjens val av kläder.

Familjer och gravida 2021 8
Familjer och gravida 2021 9
Familjer och gravida 2021 10
Familjer och gravida 2021 11
Familjer och gravida 2021 12
Familjer och gravida 2021 13
Familjer och gravida 2021 14
Familjer och gravida 2021 15
Familjer och gravida 2021 16

Boka ert datum

Hur går det till?

Ni väljer det datumet ni vill ha och klickar er vidare genom bokningsformuläret nedan. Tiderna är utifrån solnedgång/kvällsljus/eftermiddagsljus och önskas en annan tid skriv det i övrigt så bollar jag tillbaka med förslag på tid. 

En bokningsfaktura, avtalet och er inför pdf mailas även ut i samband med er bokning. Bokningsfakturan har kort förfallodatum och säkrar ert datum. 

Är vädret dåligt er dag så bokar vi en ny dag där vädret är bättre.


*Helger går ej att boka utan vid väderförändringar eller vid sjukdom flyttas sessionen till kommande vardagar. I akuta fall så kan en session flyttas till en helg om möjlighet finnes. Mina barn har nämligen träningar och aktiviteter under helgerna men jag gör alltid mitt bästa.

*Om fredagen ej passar boka den och maila mig så kollar vi nytt dag den veckan. 

Familjer och gravida 2021 17

Bokningsformulär

Om ett datum inte passar helt så maila mig så kan jag flytta det men boka det närmaste för den månaden. – Maila mig går också bra.

maj 2021
mån tis ons tor fre lör sön
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

I bokningsformuläret kommer ni få ange era kontaktuppgifter och då ni skickar det till mig så preliminär bokas datumet.

Ni får då ett email med bekräftelse. Inom kort mailar jag ut er bokningsfaktura samt avtal. När den fakturan är betald är datumet helt bokat.

Ha i åtanke att tid och dag kan behöva justeras beroende på vädret. Den veckan ni bokar så behöver vi ha i åtanke att vara aningen mera flexibla.